2/11/19

Οξύνεται το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος!


 του κ.Παν.Γκουντελάκη

στην τοπική εφημερίδα της 2/11/2019 δημοσιεύθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όπου oι θάνατοι για ακόμη μια φορά υπερτερούν των γεννήσεων με σημαντική μάλιστα διαφορά  κατά 33.857 άτομα. καταγράφηκαν   86.440 γεννήσεις και 120.297 θάνατοι.
Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα για να αλλάξουν πολλά πράγματα και να αναστραφεί το αρνητικό, να έρθει επιτέλους προς θετικό πρόσημο ο αριθμός των γεννήσεων έναντι των θανάτων.

Στο πρόσφατο παρελθόν η διακομματική επιτροπή που ορίσθηκε να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα απλά έμεινε σε επισημάνσεις και τίποτε άλλο. Εκεί ακούσθηκαν πολλά, υπήρξαν θετικές εισηγήσεις  ανάλογα με το τι επιτάσσει το συμφέρον της χώρας, αλλά και εισηγήσεις  ανάλογα με το πιστεύω του καθενός  και  με τη πολιτική που πρέσβευε το κάθε κόμμα! Οι πρόσφατες ανακοινώσεις  παραμένουν απλά ενέσεις αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα.
Η πρώην υπουργός (δεν έχω καθόλου πρόθεση να τη διαφημίσω τη κυρία) υπεύθυνη για τη χορήγηση των επιδομάτων τέκνων είχε τότε (01/2018) υπερασπισθεί το νέο τρόπο χορήγησης αυτών, είπε τότε ότι οι δικαιούχοι  θα είναι ακόμη περισσότεροι – διατεθούν περισσότερα χρήματα και το κυριότερο τα έκοψαν από τους πολύτεκνους-τρίτεκνους και τα έδωσαν σε αυτούς που είχαν 1-2 παιδιά! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «κάρφωσαν» τότε την εν λόγω κυρία και αυτή απάντησε: κόπηκαν τα επιδόματα γιατί αυτοί  δεν μας ψηφίζουν! Εμείς από τη πλευρά μας της τονίσαμε ότι θα περιμένουμε τέλος 2018 για να δούμε αν τα μέτρα θα αποδώσουν. Και έρχεται τώρα η ΕΛΣΤΑΤ και μας δικαιώνει!! Περαιτέρω μείωση των γεννήσεων το 2018 σε σχέση με το 2017. Άσχετοι άνθρωποι ήταν και είναι τοποθετημένοι-διορισμένοι σε υπουργεία ευαίσθητα που πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον, για την ύπαρξη της χώρας.
Θέματα που οδήγησαν στη δημογραφική κατάρρευση, όπως η ανυπαρξία σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας η οποία στερεί θέσεις εργασίας, η φυγή των νέων και όχι μόνο στο εξωτερικό, οι εκάστοτε κρατικές πολιτικές αποθάρρυνσης της τεκνοποίησης οι οποίες οδηγούν  τους μελλοντικούς γονείς να σκέφτονται κάθε παιδί ως επί πλέον οικονομικό βάρος, η διάλυση του θεσμού της οικογένειας που προέρχεται από την πολυεπίπεδη παρακμή την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία με την αρωγή κυβερνητικών αποφάσεων που στρέφονται προς τη κατεύθυνση αυτή.
Το φαινόμενο της έλλειψης πνευματικής καθοδήγησης των ανθρώπων ,ιδιαίτερα των νέων, εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού, ως προς τη τεκνογονία  καθώς και απουσίας μακροχρόνιας και σταθερής πολιτικής πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.
Χωρίς στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια, δημογραφικό πρόβλημα δεν λύνεται.  Ποιος θα αναλάβει πρωτοβουλία; 
Το Υπουργείο Οικογένειας τη σύσταση του οποίου ζητάει και η ΑΣΠΕ είναι απόλυτη αναγκαιότητα και πρέπει να συσταθεί ΑΜΕΣΑ!  Και πρώτη του ανάθεση θα είναι ο Νόμος-πλαίσιο για την οικογένεια.
Κάθε στιγμή που περνά είναι χαμένη και δεν γυρίζει πίσω. Προχωρήστε ΤΩΡΑ ! Είναι ΗΔΗ αργά. Το μόνο σίγουρο ότι ο γρίφος του δημογραφικού δεν θα λυθεί με ευχολόγια.
Σημείωση: Οι Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη μαρτύρησαν δια αποκεφαλισμού αφού ομολόγησαν το Χριστό. Η Αγία αυτή οικογένεια θεωρείται προστάτης των πολυτέκνων και με εγκύκλιο της ΑΣΠΕ ζητούνταν  να γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις από τις πολυτεκνικές οργανώσεις τη Κυριακή 3/11/2019. αν και κατά πόσο θα τους γιορτάσουμε σε 20 χρόνια  από τώρα κανείς δεν το γνωρίζει…..τα δυο προηγούμενα χρόνια ο τοπικός σύλλογος πολυτέκνων τίμησε τους προστάτες τους με εκκλησιασμό και αρτοκλασία παρουσία συναδέλφων. φέτος , όχι…γιατί;

ΚΑΙ ΕΔΩ

Αποχαιρέτα την ΕΛΛΑΔΑ που χάνεις 

Δεν υπάρχουν σχόλια: