6/12/19

δικαιούχοι κοιν.μερίσματος.....

Ο υπουργός οικονομικών κ. Σταικούρας στην ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες και ωφελούμενοι δικαιούχοι - κοινωνικές ομάδες θα είναι  oικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 19.140).

ΣΧΟΛΙΟ;
ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΕΙ ΟΡΙΟ ΟΙΚ.ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ (ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ 40.000€ Κ.Λ.Π). 
 
και όλοι στο ίδιο τσουβάλι; 
Το ίδιο, αυτός με τα 4 και 6,7,8... παιδιά; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια διαφοροποίηση ανάλογα με τον αριθμό παιδιών και γιατί μόνο εξαρτώμενα, αν είναι άνω των 25 και άνεργα;

5/12/19

ήταν ανάλγητο το μέτρο, δίκαιη η κατάργηση του , ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Ένα πάγιο αίτημα των πολυτεκνικών ενώσεων ικανοποιείται με τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Εξαιρούνται πλέον από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης οχημάτων, από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, νοικοκυριά με τουλάχιστον τέσσερα προστατευόμενα τέκνα.

Σημειώνεται ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται επί του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει για οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Με δεδομένο ότι οι πολύτεκνοι αποκτούσαν αναγκαστικά μεγάλου όγκου και κυβισμού οχήματα για να μεταφέρουν τα μέλη της οικογένειάς τους πιάνονταν και στα δίχτυα του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

ΣΧΟΛΙΟ:
στα θετικά των ανακοινώσεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας των Ι.Χ πολύτεκνων άνω των 1.929 κ.εκ. που σήμερα ανακοινώθηκε.ήταν ανάλγητο το μέτρο,είχε επισημανθεί από πολλούς, κάποιοι έψαχναν να βρουν ισοδύναμα, δίκαιη η κατάργηση του, ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ! πολλοί ισχυρίσθηκαν ότι αυτό έγινε για δυο λόγους: για να επιστραφούν οι πινακίδες στους δικαιούχους που είχαν βρεθεί στα ράφια των εφοριών γεμίζοντας ανάλογα και τα ταμεία αλλά και για να τονωθεί η αγορά των Ι.Χ μεγάλου κυβισμού. έστω και έτσι.....γιατί όμως δεν το έκαναν τόσο καιρό; οι πολύτεκνες οικογένειες χρησιμοποιούν αυτά τα Ι.Χ λόγω των οικογενειακών αναγκών μεταφοράς και όχι για λόγους πολυτέλειας! κάτι πρέπει να γίνει και με τέλη κυκλοφορίας τα οποία κατά την γνώμη των πολλών ΔΕΝ πρέπει να υπολογίζονται ανάλογα με τον κυβισμό αλλά ανάλογα με την εργοστασιακή τιμή. άλλο το Ι.Χ PEUGEOT που έχω προσωπικά 1.600 κ.εκ και άλλο το Ι.Χ (.........) ίδιων κ.εκ. 
ας οριοθετηθούν μέτρα (συνολικά και όχι ένα -ένα) στήριξης της Ελληνικής οικογένειας και προ πάντων της πολύτεκνης με σκοπό την ανάκαμψη των γεννήσεων που τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα μας!!! ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ - ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΣ, Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΚΑ.

συμπαραστάτες του δίκαιου αιτήματος μας βρήκαμε και τους δυο τοπικούς βουλευτές της Ν.Δ κ.Κέλλα Χρ. & κ.Χαρακόπουλο Μ.