15/5/19

Πανελλαδικές 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Η προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων 

Η Προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας

 Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τρίτη 18-06-2019 έως και την Τρίτη 25-06-2019 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

εισακτέοι σχολή πυροσβεστών 2019-20 

εισακτέοι σχολή ανθυποπυραγών 2019-20 

 Οι νέες ρυθμίσεις για το Επαγγελματικό Λύκειο
 Πρόσβαση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.4610/2019

Λαμβάνοντας υπόψη το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, το ποσοστό των θέσεων σε Σχολές και Τμήματα συναφή ή αντίστοιχα με τους τομείς των ΕΠΑΛ, αυξάνεται και διαμορφώνεται ως εξής (Άρθρο 214):


 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Επιπρόσθετα, διατηρείται η δυνατότητα εισαγωγής στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 1% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων που θέτουν υποψηφιότητα, διευρύνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα πρόσβασης σε Πανεπιστημιακές Σχολές και Τμήματα συναφή ή αντίστοιχα με τους τομείς των ΕΠΑΛ. Παραμένει η δυνατότητα πρόσβασης στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στην ΑΣΤΕ. Διατηρείται το δικαίωμα επιλογής συμμετοχής τους στις εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ.

Τα τμήματα των ΑΕΙ που μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ-Τρόπος εξέτασης πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων 

03/06/2019 Σε 333 σχολές και τμήματα ΑΕΙ εισάγονται οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ