6/11/19

Επίδομα γέννας: Από Γενάρη και με... δόσεις στους νέους γονείς

«Το επίδομα γέννας ξεκινά από τις αρχές του 2020» τόνισε η υφυπουργός, με εξαίρεση εκείνα τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα πάρει αυτό το επίδομα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα δοθεί σε δόσεις». 
Εξετάζεται όπως είπε:
- είτε σε τρεις δοσεις, η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα
- είτε σε δύο δόσεις, η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα.
Έτσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

ΣΧΟΛΙA: 
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
ΠΗΓΗ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΜΕ 7,5 ΕΚ.€!! 



 

3/11/19

Είσοδος των πολυτέκνων στα Στρατιωτικά Πρατήρια (Σ.Π) και στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (Ε.Κ.Ε.Μ.Σ)

Εγκύκλιος της ΑΣΠΕ αρ. 7 / 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι, για το προκείμενο θέμα σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
1.         Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Δ/νση Εφοδιασμού Μεταφορών) αποδέχτηκε σχετικό αίτημα της ΑΣΠΕ και ενέκρινε την είσοδο των πολυτέκνων στα Στρατιωτικά Πρατήρια ανά την Επικράτεια, καθώς επίσης και στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α)        Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη της πολυτεκνικής ταυτότητος (βιβλιαρίου).
β)        Η πολυτεκνική ταυτότητα (βιβλιάριο) να είναι θεωρημένη από το Σύλλογο Πολυτέκνων – μέλος της ΑΣΠΕ, στο οποίο ανήκει οργανικά ο πολύτεκνος και να βρίσκεται σε ισχύ.
γ)        Στην πολυτεκνική ταυτότητα (βιβλιάριο) να έχει επικολληθεί το ένσημο της ΑΣΠΕ και να έχει επικυρωθεί με τη σφραγίδα του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων.
2.         Παρακαλούμε να ενημερώσετε, με όποιο τρόπο εσείς θεωρείτε πρόσφορο, τα μέλη σας, πως έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στα Στρατιωτικά Πρατήρια ανά την Επικράτεια, καθώς επίσης και στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (Ε.Κ.Ε.Μ.) που λειτουργεί στο Βύρωνα Αττικής (Θέση Κουταλάς). 

ΠΗΓΗ: ΑΣΠΕ