4/4/17

νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων...

 ....για υποψηφίους/ες που ασθενήσουν σοβαρά και δεν μπορέσουν να προσέλθουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου σε κάποιο ή κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα. , ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
 Οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει στην αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου και όχι μόνο σε όσα απουσίασαν και για ξεχωριστό αριθμό θέσεων. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

η αναλγησία στη φορολόγηση πολυτέκνων συνεχίζεται.....

εγγραφή αναπληρωτών στο σύστημα.....


Απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρώτη εγγραφή αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΟΠΣΥΔ 
 
Την 1η φορά πρέπει να υποβάλλουν στις ΔΔΕ:
1]Αντίγραφο Πτυχίου
2]Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
3]Αποδεικτικό ΑΦΜ
4]Ημερομηνία 1ης εγγραφής στην Σχολή (αποδεικτικό)
Η είσοδος στο ΟΠΣΥΔ γίνεται με τους κωδικούς TAXIS

 Για τα επόμενα δύο χρόνια οι προσλήψεις των απαραίτητων για τη λειτουργία των σχολείων μας αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα, με την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με ενημέρωση  από το Υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις  αναπληρωτών θα γίνουν νωρίτερα από ό,τι την περσινή χρονιά (πέρσι οι αιτήσεις αναπληρωτών υπεβλήθησαν τον  Ιούλιο).
Φέτος οι αιτήσεις των αναπληρωτών θα υποβληθούν εντός του Απριλίου έτσι ώστε ο ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει εγκαίρως τον προβλεπόμενο από το νόμο έλεγχο). Οι προσλήψεις αναπληρωτών  θα έχουν ολοκληρωθεί πριν να αρχίσουν τα μαθήματα.

επιδόματα πολυτέκνων

ο ΟΓΑ (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) πρόκειται να προβεί στην καταβολή της α΄ δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων (άραγε πότε;), μειωμένη κατά 50%. Καλούμε την Υπουργό με παρέμβασή της , να δοθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Α΄ Δόση των Οικογενειακών Επιδομάτων πριν το Πάσχα.
Διότι, λόγω των πολύ δύσκολων οικονομικών συγκυριών-συνθηκών!!!!! , αρκετές οικογένειες αδυνατούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα ΠΑΙΔΙΑ τους. Διότι, τα επιδόματα ανήκουν στα παιδιά & έχουν νόμιμο δικαίωμα να μην τους το στερήσουμε .


καλούμε επίσης κάθε ευαισθητοποιημένο Βουλευτή με τις παρεμβάσεις του να επιδιώξει-πιέσει να δοθεί ολόκληρη η δόση.