8/3/19

επίδομα τέκνων

στην ιστοσελίδα https://opeka.gr/

μπορείτε να μπαίνετε και να υποβάλλεται αίτηση για το νέο επίδομα τέκνων 2019 

Σχόλιο: για άλλη μια φορά εκατοντάδες συνάδελφοι θα τεθούν εκτός εισοδηματικών ορίων λόγω εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς επίσης και αυτών που έχουν στη κατοχή τους Ι.Χ πάνω απο 1.928 κ.εκ !!!
ΑΙΣΧΟΣ - ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ! 
κατά τα άλλα η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για το δημογραφικό που πρόσφατα παρέδωσε το πόρισμα της στη Βουλή απλά επισημαίνει το αρνητικό της υπόθεσης αλλά δεν εισηγείται πραγματικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τις οικογένειες και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν οικογένεια......στο ίδιο μήκος κύματος και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στη συζήτηση τους στη Βουλή 5/03/2019 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ απλά επισήμαναν το γεγονός ανακοινώνοντας μέτρα....κοροϊδία!  

για τα μέτρα όμως που περικόπτουν ακόμη και τα επιδόματα απο τις οικογένειες ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ι.Χ 1.928 κ.εκ
ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 0.1€ 

π.χ
Α. τέκνο πολύτεκνης οικογένειας εργάσθηκε περιστασιακά και για διάστημα 40 ημερών το περασμένο καλοκαίρι (για να ανακουφίσει την οικογένεια του αλλά και τον εαυτό του βγάζοντας το χαρτζιλίκι του και απέκτησε μαζί με το δώρο Χριστουγέννων 1.000€)αντι  να φορολογηθεί για το παραπάνω ποσό που εισέπραξε, έρχονται τα τεκμήρια διαβίωσης και θέτουν 3.000€ φορολογητέο εισόδημα και το οποίο προσμετράται στο συνολικό οικογ.εισόδημα με αποτέλεσμα να μη μπορεί η οικογένεια να λάβει τα επιδόματα τέκνων.
οικογένεια με  φορολ. οικ.εισόδημα 35.900€ και με 4 τέκνα για να λάβει το επίδομα τέκνων πρέπει να έχει 37.500€ εισόδημα.Συν τα 3.000€ που είπαμε παραπάνω πηγαίνει στα 38.900€ και ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ!
χάνει η οικογένεια επίδομα ετήσιο 2.016€ για τα 1.000€ που απέκτησε το τέκνο απο την περιστασιακή εργασία.

Β. στο τραπεζικό λογαριασμό των παιδιών που σπουδάζουν κατατίθενται χρήματα από τους γονείς για να πληρώνουν  τις μηνιαίες υποχρεώσεις που έχουν (ενοίκιο-νερό-φως-κοινόχρηστα κ.λ.π) αν τέλος του χρόνου εμφανισθεί τόκος έστω και 0.1€ έχουμε τεκμήρια διαβίωσης με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.

7/3/19

το δημογραφικό αλλάζει άρδην το εκπαιδευτικό σύστημα

Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
 
αναγνωρίζουν ότι:
Α. Το γεγονός ότι οι μαθητές στα σχολεία όσο πάνε και λιγοστεύουν.
     Στο - 5.9% η μείωση του συνολικού μαθητικού πληθυσμού μετά την έναρξη της κρίσης.  Οφείλεται στη μείωση των γεννήσεων και τη μετανάστευση. 
Β. Το ενδεχόμενο μείωσης  των σχολείων κατά 30,8% μέχρι το 2035.
Γ. Το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού του διδακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων.
Δ. Το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των τάξεων - τμημάτων όλων των βαθμίδων.  

η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι προφανές ότι θα επηρεάζει σταδιακά τον αριθμό των σχολικών μονάδων , των τάξεων - τμημάτων και το μέγεθος του διδακτικού προσωπικού.

και τι προτείνουν:
 
μείωση του μέγιστου προβλεπόμενου αριθμού μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης , αφού ο λόγος διδάσκοντα προς μαθητές θα λειτουργεί υπέρ των τελευταίων και θα βελτιώνονται κατ’ επέκταση οι συνθήκες  εκμάθησης.

Σχόλιο: Γκουντελάκη Παν.

η απέραντη υποκρισία! τώρα που βλέπουν ότι χάνονται οι οργανικές τους θέσεις  με αποτέλεσμα και οι διορισμοί στο κλάδο τους να είναι σημαντικά λιγότεροι, τώρα <<νοιάστηκαν>> για το δημογραφικό κατήφορο της χώρας.εμείς το φωνάζουμε χρόνια τώρα........που είναι αυτοί να υπερασπισθούν το διορισμό των πολυτέκνων στην εκπαίδευση που από το 2004 ως το 2009 γέμιζαν τις σχολικές αίθουσες με 4.500 νέες γεννήσεις!όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί <<βοήθησαν>> με τη συμπεριφορά τους να καταργηθεί το παραπάνω γενναίο μέτρο-κίνητρο της πολιτείας.

Συνάδελφοι, το έχετε καταλάβει  ότι  το σημαντικότερο μέτρο για την ανακοπή της μειώσεως του αριθμού των γεννήσεων  ειδικά την περίοδο 2004-2009, ήταν  ο διορισμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών σε αυτό; γιατί δεν εισηγείσθε  να επανέλθει το μέτρο και να  καθιερωθεί, για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων όπως ίσχυε για προσλήψεις όλων των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ. 3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) και όχι η αντικατάσταση του μέτρου με  μοριοδοτήσεις  που   δυστυχώς ψηφίσθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο! μέχρι και η πρόταξη των αναπληρωτών πολυτέκνων χάθηκε γιατί όλοι πρέπει να ίσιοι.... σύμφωνα και με τον ισχυρισμό στη Βουλή των αρμοδίων του υπεπθ που εισηγήθηκαν και ψήφισαν το νέο νομοσχέδιο προσλήψεων στην εκπ/ση.
 

5/3/19

συζήτηση επι της εκθέσεως της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το δημογραφικό

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 

Λύση του δημογραφικού και με ενσωμάτωση των μεταναστών


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 

Βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται -Τσίπρας: Είναι φιλοδώρημα 

το σχέδιο της Ν.Δ για το δημογραφικό 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Προτείνει επίδομα 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια, για κάθε παιδί 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ 

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ  
Αντιπρόεδρος της διακομματικής κοινοβ. επιτροπής  για το δημογραφικό

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
Γραμματέας της διακομματικής κοινοβ.επιτροπής για το δημογραφικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 


συνάδελφοι, καλό θα είναι να διαβάσετε τις προτάσεις των πολιτικών αρχηγών και να διαμορφώσετε άποψη

Σχόλιο Γκουντελάκη Παναγιώτη

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 
συζήτηση στη Βουλή 5/3/2019 για το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το δημογραφικό.

κάποιοι συγχέουν την προνοιακή πολιτική που έχει στόχο την αποφυγή της φτώχειας με τα δημογραφική πολιτική-κίνητρα που σκοπό έχουν την αύξηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων και όχι την προστασία των απόρων.χρειάζονται γενναία μέτρα-κίνητρα που να στοχεύουν σε βάθος χρόνου και όχι πρόσκαιρα.
ακόμη δεν καταλάβαμε ότι το μέτρο του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών (ήταν αυτοί που με τα παιδιά τους γέμιζαν τις σχολ.αίθουσες) και το ποσοστό του 20% του διορισμού στο δημόσιο (που έγινε 15%) ήταν τα σημαντικότερα μέτρα και αυτά αύξησαν τις γεννήσεις το 2004-2009!τέτοια μέτρα χρειάζονται. θετικό μέτρο οι πολιτικές απασχόλησης και οι υποδομές φροντίδας παιδιών (κανένα παιδί εκτός λένε όλοι).μέτρα φορολογικά που τα παιδιά να μην λογίζονται ως τεκμήριο πλουτισμού,κατάργηση των άδικων τεκμηρίων διαβίωσης,κατάργηση μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ,κατάργηση φόρου πολυτελείας Ι.Χ,επίδομα ενοικίου,επίδομα θέρμανσης κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και όχι μέχρι το 3ο παιδί,επαναφορά των εισοδ.κριτηρίων για τα επιδόματα τέκνων όχι προ της 1.1.2018 αλλά προ της 1.1.2013! κατάργηση των εκτρώσεων.δεν μπορεί να λαμβάνεται μέριμνα για τα δικαιώματα άλλων οργανώσεων και ΟΧΙ για τα απροστάτευτα-αγέννητα παιδιά τα οποία άμα τη σύλληψη τους θεωρούνται κανονικά ανθρώπινα όντα. επίσης στη συνταγματική αναθεώρηση να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε μέτρα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών να μη καταργούνται αλλά αντίθετα να ενισχύονται λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας!κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή με γενναία μέτρα-κίνητρα.

και κάτι τελευταίο για το μεταναστευτικό όπου ο Πρωθυπουργός σε παραλήρημα  από το βήμα της Βουλής είπε: Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες. Μίλησε για καλλιέργεια  ρατσισμού, εθνικισμού, για  καθαρότητα της φυλής, για μίσος και διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνία. δεν κάθονται να δουν όλοι τους γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν στο τόπο τους (που είναι πλούσια σε κοιτάσματα κ.λ.π) και παίρνουν το δρόμο της φυγής! γιατί να επιτρέψουμε την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας  και να μη γίνουν πραγματικές προσπάθειες μέσω της πολυπόθητης ανάπτυξης να επιστρέψουν στη χώρα μας όλα αυτά τα παιδιά τα οποία αηδιασμένα από τη συμπεριφορά της μητριάς πολιτείας πήραν τα μάτια τους και έφυγαν στους τέσσερις ορίζοντες;και πόσο σίγουροι είστε ότι αυτοί θα επιστρέψουν πίσω; τα παιδιά τους όμως που θα φέρουν στη ζωή θα τα καρπωθούν οι χώρες που βρήκαν καταφύγιο για ανεύρεση εργασίας κάτι το οποίο στέρησε βάναυσα η μαμά πατρίδα! άντε λοιπόν να γίνει μια νέα αρχή για να μην επαληθευθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών που μιλούν για μείωση του Ελληνικού πληθυσμού κατά 2.5 εκ. το 2.050!

εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση


Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα συνεργαζόμενα
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας συν διοργανώνουμε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου και Ανθίμου Γαζή), με θέμα τήν προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση στα θεμελιώδη άρθρα για την Εκκλησία και την οικογένεια.
 
Ομιλητές είναι:
1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος
2. Ο κ. Χριστόφορος Κοσμίδης, επίτιμος Αρεοπαγίτης
 
Σας προσκαλούμε στην ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση για
το μείζον εθνικό και κοινωνικό αυτό ζήτημα.
 
Με τιμή
Οι διοργανωτές

3/3/19

επίδομα ενοικίου 2019.η αίτηση σε λίγες ημέρες με κωδικούς taxis


γιατί να σταματάει μέχρι το τρίτο (3ο) τέκνο.αυτός που έχει 4,7,9 τέκνα;
από σημερινό δημοσίευμα των ΜΜΕ newsbomb

Σύνθεση Νοικοκυριού – Ύψος

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 70€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη 105€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 140€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 175€
Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω 210€
η τελευταία περίπτωση δεν έπρεπε να αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό των τέκνων;

δεν είναι λογικό να γίνει κάποια αναφορά εκ μέρους των τοπικών βουλευτών;

 εύλογες οι διαμαρτυρίες συναδέλφων πολυτέκνων