9/5/19

συζήτηση στη Βουλή για τις ρυθμίσεις στα σφαλιστικά ταμεία και εφορία....

αναφέρουν τα ΜΜΕ σχετικά με τον αριθμό των δόσεων
Συγκεκριμένα ορίζονται συντελεστές για τμήμα εισοδήματος :
* από 10.000,01 ευρώ έως 15.000 ευρώ με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%),
* από 15.000,01 ευρώ έως 20.000 ευρώ με συντελεστή έξι τοις εκατό (6%),
* από 20.000,01 ευρώ έως 25.000 ευρώ με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%),
* από 25.000,01 ευρώ έως 30.000 ευρώ με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%),
· από 30.000,01 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή δώδεκα τοις εκατό (12%),
· από 50.000,01 ευρώ έως 75.000 ευρώ με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%),
· από 75.000,01 ευρώ έως 100.000 ευρώ με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%),
· πάνω από 100.000 ευρώ με συντελεστή είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).

Οι παραπάνω συντελεστές μειώνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του οφειλέτη ως εξής:
κατά μία μονάδα για ένα παιδί,
κατά δύο μονάδες για δύο παιδιά και

κατά τρεις μονάδες για τρία παιδιά και πάνω.

ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 7 ΠΑΙΔΙΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΜΕΙΩΣΗ 1% ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΚΝΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 3ου!!!!

3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ

 ===================================

απο τη παρουσίαση της ΑΣΠΕ στη Βουλή για το ίδιο θέμα 

χρονικό διάστημα 1:06:40 ως 1:09:55  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 για το παραπάνω θέμα ενημερώθηκαν οι τοπικοί Βουλευτές και υπήρξε παρέμβαση:

  από τον Βουλευτή της Ν.Δ κ.Κέλλα Χρήστο

 
Στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Κέλλας: «Επί 3 χρόνια, χωρίς σύνταξη, 250.000 πολίτες»
«Μιλάτε για 13η σύνταξη. Ποιόν κοροϊδεύετε αλήθεια; Κόβετε το βοήθημα των Χριστουγέννων και το δίνετε κουτσουρεμένο τον Μάιο, ενόψει εκλογών. Εν τω μεταξύ, οι 250.000, που περιμένουν 2 και 3 χρόνια, για να πάρουν σύνταξη, τι θα απογίνουν; Τους έχετε ρωτήσει πώς περνάνε και πώς επιβιώνουν; Και να θυμίσω εδώ ότι στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο καμία σύνταξη μέχρι 1000 ευρώ δεν μειώθηκε. Στο τρίτο μνημόνιο όμως, τι κάνατε; Τις πετσοκόψατε και αυτές! Είστε η Κυβέρνηση, που κατήργησε το ΕΚΑΣ! Τόση ευαισθησία!»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εξαπολύοντας επίθεση προς την Κυβέρνηση, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ α΄ βαθμού και τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, προσθέτοντας:

«Φέρνετε τις 120 δόσεις για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για τα φυσικά πρόσωπα. Και καλά κάνετε. Ωστόσο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στο πρώτο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 5,6 δις ευρώ και έχουν φτάσει συνολικά στα 140 δις! Και, βέβαια, το 47% της αύξησης των οφειλών προς την εφορία δημιουργήθηκε τα 4,5 χρόνια, που είστε κυβέρνηση! Και αφού φέρνετε τις 120 δόσεις για τα φυσικά πρόσωπα, γιατί δεν κάνετε το ίδιο και για τα νομικά; Αυτοί, γιατί μόνο 18 δόσεις;».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομικής πολικής της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας:

«Είστε πέντε χρόνια κυβέρνηση. Φέρατε τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, υψηλή φορολογία, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και προκαταβολή φόρου 100%. Παραλάβατε τον ΦΠΑ στην εστίαση από την Κυβέρνηση Σαμαρά, το 2015, στο 13%, τον πήγατε στο 23% και, στη συνέχεια, στο 24%. Και τώρα τι κάνετε; Τον επαναφέρετε στο 13%! Η ιστορία με τον Χότζα σας λέει κάτι;

Συμφωνήσατε σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 5 χρόνια και για να τα επιτύχετε περικόψατε και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ό,τι πιο αντιαναπτυξιακό μέτρο! Έχετε διαλύσει τη μεσαία τάξη και, τώρα, έρχεστε να μας πείτε τι;».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ανέδειξε τον αποκλεισμό των πολύτεκνων από τις ρυθμίσεις των οφειλών προς την εφορία, τονίζοντας:

«Με το άρθρο 98 ορίζετε τους συντελεστές εισοδήματος για τη ρύθμιση των οφειλών, προβλέποντας τη μείωσή τους κατά μία μονάδα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του οφειλέτη. Συγκεκριμένα, 1 μονάδα για 1 τέκνο, 2 μονάδες για 2 τέκνα, 3 μονάδες για 3 τέκνα και άνω, και σταματάτε εκεί! Δηλαδή, αυτός που έχει 6 ή 7 παιδιά, θα έχει μείωση τριών μονάδων μόνο; Και γιατί όχι 6 ή 7 μονάδες; Τόση ευαισθησία για την πολύτεκνη οικογένεια ή μήπως δεν σας απασχολεί το δημογραφικό;».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας προκάλεσε την Κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία, που κατέθεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από 1/1/2020, σημειώνοντας:

«Υπόσχεστε ευεργετικά μέτρα 1 δις ευρώ, ενώ έχετε υπογράψει μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020. Και είναι η δεύτερη μείωση του αφορολόγητου, που φέρατε στη θητεία σας! Τώρα, έρχεστε και λέτε ότι δεν θα ισχύσει αυτή η δεύτερη μείωση. Γιατί δεν το κάνετε πράξη υπερψηφίζοντας την τροπολογία, που κατέθεσε η ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου;

Δυστυχώς, επιδίδεστε σε ένα προεκλογικό παίγνιο παροχών, προκειμένου να αποφύγετε τη συντριβή! Οι πολίτες πλέον έχουν μέτρο σύγκρισης και η εξουσία σας έχει ημερομηνία λήξεως!».

και από τον Βουλευτή της Ν.Δ κ.Χαρακόπουλο Μάξιμο

επειδή είναι ακόμη νωπό στο πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό, στη διακομματική επιτροπή είχαμε συμφωνήσει για παρεμβάσεις που θα ενίσχυαν τους πολύτεκνους!

στο 6.30 λεπτό 

μείωση στρατιωτικής θητείας.Στάχτη στα μάτια…..τη θεωρούν οι πολύτεκνοι



το είχε δημοσιεύσει η τοπική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 18/2/2019
Μείωση στρατιωτικής θητείας
του κ.Γκουντελάκη Π.
Οι σημερινοί κυβερνώντες νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους ιθαγενείς ή ανόητους με το να προβάλλουν ως μέγα επίτευγμα τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στις πολύτεκνες οικογένειες. Λαμβάνεται επίσης μέριμνα για τους ανυπότακτους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη φυγή τους στο εξωτερικό και τα κορόιδα που παραμένουν εδώ φυλάσσουν πατρίδα…. Κανείς δεν πρέπει να  φεύγει στο εξωτερικό αν προηγουμένως δεν υπηρετήσει την πατρίδα!!

8/5/19

το ΦΕΚ της μείωσης της στρατιωτικής θητείας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4609/2019 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ με τη μείωση στρατιωτικής θητείας. Άρθρο 18
Τροποποίηση διατάξεων στρατολογικής φύσης του ν. (3421/2005) Όλοι οι αδελφοί από τέσσερα (4) ή περισσότερα ζώντα αδέλφια θα υπηρετούν 6μηνη θητεία.


ΣΧΟΛΙΟ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

δεν με στενοχωρεί και πολύ γιατί κανονικά δεν έπρεπε να υπάρξει μείωση της θητείας αλλά αντίθετα να αυξηθεί λόγω του ότι δεν υπάρχουν γεννήσεις...φταίμε εμείς; σίγουρα ΟΧΙ. θετική η παρέμβαση της ΑΣΠΕ για διευκόλυνση των πολυτέκνων και των παιδιών τους υπηρετώντας κοντά στον τόπο των συμφερόντων τους, αλλα και η ΑΣΠΕ και οι σύλλογοι έπρεπε και πρέπει να αγωνισθούμε για να λογίζεται ως συνταξιοδοτικό δικαίωμα η στράτευση! ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ!!!

 

6/5/19

Ν. Φίλης: .....«Το Δημογραφικό είναι, πέρα από εθνικό, και μείζον κοινωνικό θέμα»



...Ερώτηση:  Κατά πόσο ενστερνίζεστε την άποψη που έχει τώρα τελευταία ειπωθεί ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα «σώσουν» το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας;
Η χώρα βρίσκεται σε δημογραφική κάμψη, η οποία ξεκίνησε από το 1980. Μετά το 2004 και πριν την κρίση, σημειώθηκε μια πολύ μικρή ανάπτυξη του πληθυσμού, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε ένα κλίμα ευημερίας που υπήρχε τότε, αλλά κυρίως στο ότι ενσωματώθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των παιδιών, κυρίως των μεταναστών. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ στην ομιλία του για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού στη Βουλή, η πολιτική ενσωμάτωσης των ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο και δίνει μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ:


Εμείς το φωνάζουμε χρόνια ότι το δημογραφικό είναι το υπ’αρ. 1ο πρόβλημα της Πατρίδος μας. εσείς κ.Φίλη,τώρα το καταλάβατε;
Με έκπληξη διάβασα το άρθρο  του γνωστού σε όλους Ν. Φίλη (λέτε να του κάνω και τζάμπα διαφήμιση;) που με τοποθέτηση του σε εφημερίδα των Αθηνών τώρα <<αναγνωρίζει>> ότι το  Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας είναι, πέρα από εθνικό, και μείζον κοινωνικό θέμα! ή εμείς ζούμε σε άλλο πλανήτη ή αυτός απευθύνεται σε ιθαγενείς….
ενστερνίζεται την άποψη  ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα «σώσουν» το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, και ότι μετά το 2004 και πριν την κρίση, σημειώθηκε μια πολύ μικρή ανάπτυξη του πληθυσμού, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε ένα κλίμα ευημερίας που υπήρχε τότε, αλλά κυρίως στο ότι ενσωματώθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των παιδιών, κυρίως των μεταναστών.
Ο κ.Φίλης ή δεν θέλει να παραδεχθεί ή δεν γνωρίζει ότι η νομοθεσία και τα μέτρα που ελήφθησαν τότε υπέρ των πολυτέκνων (όπως επίδομα τέκνων, ισόβια σύνταξη πολυτ.μητέρας, επίδομα γέννησης τέκνου, μετεγγραφές πολυτ.φοιτητών, τοποθέτηση πολυτ.εκπαιδ. στο τόπο των συμφερόντων τους, συνυπηρέτηση γονέων, φορολογική αντιμετώπιση) είχαν ευεργετική επίδραση υπέρ της αύξησης του αριθμού των γεννήσεων 4ων+τέκνων.Τα μέτρα εκείνα απέδωσαν στην  ελληνική κοινωνία περί τις 5.000 επί πλέον γεννήσεις 4ων+τέκνων.Απο το 2004 ως το 2009 ο κατά προτεραιότητα διορισμός των εκπ.γονέων που γινόντουσαν πολύτεκνοι απέδωσε τα μέγιστα. Απέδωσε επίσης και το ποσοστό 20% (που μειώθηκε στο 15% επί των ημερών του κ.Φίλη ο οποίος το ψήφισε) ποσοστού προσλήψεων του ν.2190/94 στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα για πολύτεκνους. Επίσης η εφαρμογή των νόμων 3027/2002 (ν.ΠΑΣΟΚ διορ.πολυτ.εκπ. με επιτυχία ΑΣΕΠ) ,3255/2004(ν.Ν.Δ Γιαννάκου διορ.πολυτ.εκπ.) και 3454/2006(τρίτεκνοι) ήταν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Δεν παραδέχεται ο κ.Φίλης ότι τα χρόνια των μνημονίων καταργήθηκαν όλα τα δημογραφικά κίνητρα και σταδιακά όλα τα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας! γιατί ο κ.Φίλης που αναγνωρίζει το δημογραφικό ως το μέγα θέμα δεν εισηγείται στην αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθεί το παρακάτω: θεσπισθέντα μέτρα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών δεν καταργούνται αλλά αντίθετα ενισχύονται….λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. γνωρίζει ο κ.Φίλης ότι ….στα χαρτιά παραμένει η ειδική φροντίδα προς τη πολύτεκνη οικογένεια που επιτάσσει το Σύνταγμα το οποίο τα χρόνια των μνημονίων καταπατήθηκε εις βάρος των πολυτ.οικογενειών; και φυσικά γνωρίζει ο κ.Φίλης ότι  το έτος 2018 οι θάνατοι υπερείχαν των γεννήσεων κατά 33.820 (γεννήσεις 87.074 – θάνατοι 120.886), ενώ κατά την τελευταία τριετία  οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 95.654 (γεννήσεις 268.525 – θάνατοι 364.179).
Γνωρίζει ότι το τρέχον έτος ήτοι από 1/1/2019 έως 4/3/2019, που είναι η τελευταία ενημέρωση, οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 11.041 (γεννήσεις 14.387 – θάνατοι 25.428); Ας μας αναφέρει ένα μέτρο που θεσπίσθηκε επί των ημερών του Σύριζα για τους πολύτεκνους. Αντίθετα εξαλείφθηκε από παντού η λέξη πολύτεκνος και αντικαταστάθηκε από τις λέξεις οικογένεια με εξαρτώμενα τέκνα! Ας ρωτήσει ο κ.Φίλης την κ.Φωτίου για την περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων στους πολύτεκνους από 1/1/2018 (που και ο ίδιος ψήφισε) με το πρόσχημα ότι πρέπει να δοθούν στις οικογένειες με 1 ή 2 τέκνα το πόσο απέδωσε; Τίποτα!
Θρηνείτε κ.Φίλη κι εσείς για το brain drain, για τους νέους  που φύγανε στα ξένα αλλά δεν κάνετε τίποτα για την επαναφορά τους. θα τους γευθεί κι αυτούς και τα παιδιά τους μια ξένη Πατρίδα και όχι η μητέρα Ελλάδα! Και το μόνο που σας ενδιαφέρει σαν <<αλληλέγγυοι>> που είστε να ενσωματώσετε στην Ελληνική κοινωνία τους …μετανάστες ο τρόπος ζωής των οποίων δεν συμβαδίζει με την δική μας!