28/12/18

EΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Ενώ άλλη μια χρονιά τελειώνει και η δημογραφική κατάρρευση της χώρας συνεχίζεται ακάθεκτη με τους θανάτους  να υπερτερούν των γεννήσεων κατά περίπου 30.000 και παρά την έκδοση του πορίσματος της βουλής για το Δημογραφικό, ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παραμονές Χριστουγέννων - ως νέος Ηρώδης που ζήλεψε φαίνεται λίγη από τη δόξα του,  μέσω του σ/ν που έθεσε σε διαβούλευση για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών σε περίοδο εορτών,  εξαφανίζει και το τελευταίο εναπομείναν δημογραφικό κίνητρο της πρόταξης των πολυτέκνων εκπαιδευτικών από τους  πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Ένα από τα ελάχιστα ανέξοδα δημοσιονομικώς,  αποτελεσματικά όμως δημογραφικά κίνητρα που απέδωσαν στην πράξη και έφεραν νέες γεννήσεις παιδιών την περίοδο 2004 – 2009, αντιστρέφοντας τον δείκτη της μείωση των γεννήσεων  παιδιών της περιόδου εκείνης, ήταν ο νόμος 3255/2004 περί διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, που δυστυχώς όμως  ξεκίνησε η κατεδάφιση του νόμου αυτού από την άλλη διώκτρια των πολυτέκνων Διαμαντοπούλου, το 2011 και ολοκληρώνεται σήμερα από τον κ. Γαβρόγλου,  αφού στα περίφημα κοινωνικά  κριτήρια του σ/ν που προβλέπει το προτεινόμενο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, αντί της ισχύουσας πρόταξης των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στους οικείους πίνακες αναπληρωτών,  την αντικαθιστά με μία απλή μοριοδότηση μόλις 2 μορίων ανά τέκνο σε ένα σύνολο 240 μορίων και όταν ο αναπληρωτής παίρνει για κάθε μήνα προϋπηρεσίας του στο σχολείο 1 μόριο. Η πολύτεκνη εκπαιδευτικός που κάθισε σπίτι για να γεννήσει τα 4 τέκνα της θα πριμοδοτηθεί συνολικά δηλ. με μόλις 8 μόρια!.. ενώ αν δεν τα γεννούσε και προτιμούσε να εργασθεί θα είχε για τα 4 αυτά έτη(10 μόρια για κάθε έτος)συνολικά 40 μόρια!!! Είναι απορίας άξιον επίσης, πως ένα «χαρτί» ενός σεμιναρίου 300 ωρών να πριμοδοτείται με 4 μόρια και να έχει περισσότερη αξία από ένα παιδί, σε μία χώρα με τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και το Υπουργείο να αντιμετωπίζει εχθρικά, να απαξιώνει και στέλνει  στην ανεργία πολύτεκνους  εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις «ειδικές κατηγορίες». καταστρατηγώντας  ευθέως τα άρθρα 21, 22, 25 και 116 του Συντάγματος.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός  κ. Τσίπρας στις 16-1-2015 δήλωνε στην ΑΣΠΕ: «Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου. Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας  δημογραφικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».
Οι πολύτεκνοι ζητούν μετά την κατάργηση των ειδικότερων νόμων διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών,  να ισχύσει  επιτέλους ότι ισχύει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα,   να καθιερωθεί δηλαδή  για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% να προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων (άρθρο 1 παρ. 3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006), προηγουμένων  σε πρώτη φάση των γονέων που είναι ήδη γραμμένοι στους ισχύοντες πίνακες αναπληρωτών.

Χρυσόγελος Μαν  -  Γκουντελάκης Παν - Κομόπουλος Ιωάν.
πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή και τεκμηριωμένη επιστολή απέναντι στη δήθεν διαβούλευση που προτείνει το ΥΠΕΠΘ. άραγε έχουν καταλάβει κάποιοι τη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα εξ αιτίας του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;