19/12/18

να και η απάντηση από ευαισθητοποιημένο ΕΛΛΗΝΑ!

γιατί τώρα τόσο ενδιαφέρον; τόσα χρόνια που φωνάζουμε πάρτε μέτρα για την επίλυση του Δημογραφικού, αλλά ...μάταια

τα παρακάτω είπε θεματικός αντιπ/ρχης Θεσσαλίας








Γιατί τώρα το ενδιαφέρον;

Πρόσφατα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Καλτσογιάννης Γ. με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην Θεσσαλία του Βόλου, υπεραμύνθηκε του οράματος της Ν.Δ, του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του ιδίου για τη στήριξη της οικογένειας, για την τόνωση του δημογραφικού.  Μέτρα που θα στηρίξουν και θα ανακουφίσουν την οικογένεια, τις μητέρες και θα ωθήσουν τις νέες και τους νέους να δημιουργήσουν οικογένειες. Μάλιστα, αναφέρει ότι στην πράξη κρινόμαστε όλοι….

Βέβαια , με τα μέτρα που πήρε η τότε συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ τα  πρώτα χρόνια των μνημονίων και με την περαιτέρω συρρίκνωση των πολυτεκνικών επιδομάτων από 1/1/2013, επιβολή ΕΝΦΙΑ κ.λ.π χωρίς πολλές φορές να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των τέκνων (οριζόντια επιβολή μέτρων – πονάει δόντι κόβει κεφάλι!) κατά  στις προηγούμενες εκλογές  πήρε την απάντηση από τους πολύτεκνους.
 Και βεβαίως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η εξαγγελία για βοήθεια 2.000€ στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί και βεβαίως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η εξαγγελία ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα πρέπει να υπαχθούν στο χαμηλότερο ΦΠΑ και βεβαίως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η εξαγγελία για αύξηση του αφορολογήτου κατά 1000€ (άποψη μας είναι λίγο και πρέπει να αυξηθεί περισσότερο). Για όλα τα παραπάνω φωνάζαμε οι πολύτεκνοι χρόνια τώρα αλλά …..μάταια. τώρα, γιατί τόσο ενδιαφέρον;
Να θυμίσω ότι το ειδικό επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων, που αντικατέστησε το πολυτεκνικό επίδομα, καταργήθηκε στις 18/1/2018, ενώ η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 € για κάθε νέο τέκνο είχαν ήδη καταργηθεί από 1/11/2012.
Και γιατί να επανέλθουμε  στους πολύτεκνους στο καθεστώς πριν του νόμου του 2018 και όχι πριν του 2013 που η ΝΔ το έκανε και με διορισμούς πολύτεκνων εκπαιδευτικών, μετεγγραφές φοιτητών, ισόβια σύνταξη κλπ. Να θυμίσω ότι μετά το 2013 ο πολύτεκνος ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων όταν είχε μόνο δυο προστατευόμενα τέκνα ΔΕΝ έπαιρνε κανένα επίδομα (το τότε των 500€!!).
θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση ενημέρωσης στο κομμάτι των εκτρώσεων και γιατί όχι να καταργηθούν - πρόκειται για γενοκτονία απέναντι στα αθώα ανυπεράσπιστα μωρά! περισσότερο πιο αυστηρό πλαίσιο. Με πιο δικαίωμα τα καταδικάζουμε  σε θάνατο! Η νομοθεσία μας, αλλά και οι πολιτιστικές μας αξίες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της ζωής στα ζώα και τιμωρούν όσους τα θανατώνουν ή τα βασανίζουν.
επίσης τίποτα δεν αναφέρεται και βλέπω να διατηρούνται μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως ο φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ των 1.929 κ.εκ (τα αυτοκίνητα του τύπου αυτού τα αγόρασαν οι πολύτεκνοι για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και όχι για μόστρα), τίποτα για τα τεκμήρια διαβίωσης που φουσκώνουν πάρα πολύ το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων με αποτέλεσμα να χάνουν επιδόματα τέκνων κ.λ.π, κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ.
στις προσλήψεις να εφαρμοσθεί ΠΑΝΤΟΥ το ποσοστό των προσλήψεων στο δημόσιο (άραγε θα το επαναφέρει στο 20% - όπως υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης- που ο Συριζα το έφερε στο 15%; εν κατακλείδι να εφαρμοστούν μέτρα  λίγα και καλά που θα φέρουν επανάσταση στη χώρα και ανάκαμψη του δημογραφικού. να φανεί η διαφορά του πολύτεκνου από τον άγαμο!
Πρέπει όμως και ο νεοέλληνας να απαλλαγεί του πνεύματος του ευδαιμονισμού, που κυριαρχεί στη ζωή πολλών ανθρώπων και είναι και αποτέλεσμα της ευρείας διασποράς υλιστικών και ανεύθυνων αντιλήψεων για τη ζωή, τη γέννηση των παιδιών, την έκτρωση, την αποφυγή αναλήψεως υποχρεώσεων, την αναίρεση του αγωνιστικού φρονήματος του κοινωνικού ανθρώπου. Το βασικό αίτιο έξαρσης της υπογεννητικότητας, κατά τη γνώμη μου, που διεγείρει το δημογραφικό πρόβλημα στην πατρίδα μας, είναι ο συνεχής και συστηματικός εκφυλισμός του ιερού θεσμού της οικογένειας , που η  ηγεσία της Ν.Δ δεν είναι αμέτοχη!

 



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αγαπητοί πολύτεκνοι, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ξέρει πολύ καλά να φορά το κατάλληλο προσωπείο, ιδίως όταν πλησιάζουν εκλογές, προκειμένου να εξαπατήσει αφελείς(υπάρχουν άραγε ακόμη τέτοιοι;) "θρησκευόμενους" και "πατριώτες"...Πώς μπορεί κανείς να ξεχνά πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, παρά το πατριωτικό, θρησκευτικό και φιλοπολυτεκνικό προσωπείο που φορά, αλλά και όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, είναι υπόλογα διότι:
Ψήφισαν τα μνημόνια, που υποθηκεύουν το μέλλον των επομένων γενεών των Ελλήνων για πάντα και έγιναν αφορμή να αυτοκτονήσουν χιλιάδες συμπατριώτες μας;
Ανέχονται τον αφελληνισμό, τον αποχριστιανισμό και την ηθική εξαχρείωση της νεολαίας μας μέσω της παιδείας, χωρίς να κάνουν τίποτα για να την εμποδίσουν;
Ψήφισαν τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων και τόσους άλλους επαίσχυντους νόμους, που στρέφονται κατά της παραδοσιακής Ορθόδοξης Ελληνικής οικογένειας;
Ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι την υπέρβαση, χάριν της πίστεως και της πατρίδος μας. Για να ωφεληθούν πραγματικά και ουσιαστικά οι πολύτεκνες οικογένειες. Οι πολύτεκνοι να αναζητήσουμε πραγματικά πιστούς και ανιδιοτελείς ανθρώπους, που θα αγκαλιάσουν με ειλικρίνεια την πολύτεκνη οικογένεια. Τέτοιας ποιότητος άνθρωποι, που έχουν το χάρισμα της πολιτικής και είναι διατεθειμένοι να "ματώσουν" για την πατρίδα μας, είναι τα στελέχη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», της Παρατάξεως των Συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια. Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" έχει ως πολιτικό πρότυπο τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον μοναδικό εξ' ολοκλήρου Ορθόδοξο Χριστιανό πολιτικό, έναν άνδρα σπανίου ήθους. Είναι η μοναδική Πολιτική Παράταξη που έχει επισήμως αποκηρύξει την μασωνία και κινείται εκτός πολιτικού κατεστημένου, γι' αυτό και δεν ελέγχεται από αυτό. Στο Πολιτικό της Πρόγραμμα, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει προχωρήσει στις παρακάτω δεσμεύσεις αναφορικά με το δημογραφικό, εφόσον γίνει κυβέρνηση:
«Ἀνάδειξη τοῦ δημογραφικοῦ προβλήματος ὡς ἕνα ἀπὸ τὰ σημαντικότερα
τῆς Ἑλλάδος. Στήριξη τῆς οἰκογένειας μὲ συγκεκριμένα μέτρα, ὅπως ἐνισχυμένα ἐπιδόματα στὶς τρίτεκνες μητέρες. Οἱ μητέρες τεσσάρων παιδιῶν καὶ ἄνω θὰ λαμβάνουν κανονικὸ μισθὸ διότι ἡ ἀνατροφὴ τῶν παιδιῶν ἀπὸ τὶς μητέρες τους καὶ ὄχι ἀπὸ baby sitters εἶναι ἡ πιὸ ὑπεύθυνη καὶ σημαντικὴ ἐργασία γιὰ τὴν πλήρη ἀνάπτυξη τοῦ κυττάρου ποὺ λέγεται Οἰκογένεια, στοιχεῖο ἀπαραίτητο γιὰ τὴν ἐξυγίανση τῆς κοινωνίας καὶ τὴν ἀνάπτυξη τοῦ Κράτους. Συγχρόνως, μὲ τὴν οἰκειοθελῆ παραίτηση ἐργαζομένων γυναικῶν ἀπὸ τὶς διάφορες ἐργασίες θὰ δημιουργηθοῦν χιλιάδες θέσεις ἐργασίας.».
Είναι η μοναδική Πολιτική Παράταξη που θα εφαρμόσει μια πολιτική που πηγάζει από την Ορθόδοξη Παράδοσή μας. Καλούμε όλους τους πολυτέκνους να αποδοκιμάσουν απερίφραστα την αντεθνική στάση της συγκυβέρνησης, να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποκριτικές φωνές συμπάθειας που ακούγονται από τους ποικίλους "πατριώτες" και να ενστερνισθούν ανεπιφύλακτα την καθαρή και ειλικρινή φωνή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία απορρέει από την ζωντανή και στενή σχέση των στελεχών της με την πίστη του Χριστού μας.

Τέλος, προσκαλούμε όλους τους πολυτέκνους, σε κάθε γωνιά της Πατρίδος μας, να μετάσχουν στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιοι της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», της μοναδικής πολιτικής φωνής στην Ελλάδα που βοά πως το δημογραφικό πρόβλημα και η στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών είναι μείζον εθνικό ζήτημα και όχι πεδίο πολιτικών καιροσκοπικών χειρισμών!

Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου, πολύτεκνος δάσκαλος με επτά παιδιά.