9/12/18

Έλεος με την κοροϊδία


 Ουδεμία αλλαγή για το φόρο πολυτελείας με τα αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κ.εκ.
Σε όλους είναι γνωστό ότι λόγω  μνημονίων, μετανάστευσης  και άλλων παραγόντων (θάνατοι)  έχει γίνει φυσική μείωση του πληθυσμού πάνω από  400.000.
Είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα ακόμη και από περίοδο πολέμου που είχαμε πολύ λιγότερες απώλειες ανθρώπων. και όμως ουδείς συγκινείται! Η διακομματική επιτροπή για το Δημογραφικό ακόμη συνεδριάζει……

Ο Συνταγματικός νομοθέτης, αναγνωρίζοντας τη θετική συμβολή των πολυτέκνων στο μέγα Εθνικό πλέον πρόβλημα, παρέχει ρητή προστασία στις ανάγκες  αυτές, με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, που ορίζει:
«Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του κράτους»
Νωπή είναι ακόμη η δήλωση που έκανε Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΑΣΠΕ στις 16/1/2015:
«Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου. Με τις περικοπές σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολυτέκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».
Νωπές  είναι ακόμη οι δηλώσεις και το τι  έλεγαν στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2018 κάποιοι κυβερνώντες και τι διαβεβαιώσεις έδιναν για αποκατάσταση των αδικηθέντων πολυτέκνων που τους μειώθηκαν ή κόπηκαν τα πολυτεκνικά επιδόματα, μέσω του περίφημου πλεονάσματος.  υπουργ. κ.Φωτίου, γεν.γραμμ. κ.Νεφλούδης,σημερινός Πρωθυπουργός που έλεγε: Είμαστε διατεθειμένοι για τους επόμενους μήνες να προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις αφού εξετάσουμε λύσεις ώστε αυτή η απώλεια σε ότι αφορά το έτος 2018 να καλυφθεί.   Προς το παρόν, ναι κόβουμε τα επιδόματα των πολυτέκνων, τα δίνουμε σε όλους τους άλλους  και από κάτω  οι βουλευτές τον χειροκροτούσαν!
Ας περιμένουμε τώρα τα αποτελέσματα των αποφάσεων που λάβατε, να δούμε αν οι δημογραφικοί δείκτες κάπως καλυτέρευσαν... Αποκατάσταση των αδικιών θεωρείται εσείς την εξαγγελία σας για μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ με προϋποθέσεις μόνο για το έτος 2019 που είναι αυτό των εκλογών; Απέχετε πολύ από την κατάργηση του που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά….  πριν από το 2015 θυμάστε τι λέγατε: ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι παράλογος φόρος που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται!
Τώρα  τσιμουδιά!
 Έχετε  μετατρέψει τη χώρα σε επιδοματική πολιτική και δεν νοιάζεστε  για το αύριο αυτής. Που είναι οι επενδύσεις που θα φέρουν την περιβόητη ανάπτυξη για να βρουν εργασία τα παιδιά μας, να δημιουργήσουν οικογένεια, να αποφευχθεί η μετανάστευση των νέων μας! Έχετε γεμίσει τη χώρα με κάθε λογής μωσαϊκό…..Φαίνεται όλα κινούνται βάσει οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης των Ελλήνων. έχουμε τους εχθρούς στα σύνορα μας αλλά φαίνεται ότι οι εχθροί στο εσωτερικό της χώρας είναι περισσότεροι….
Δυστυχώς τα κριτήρια με τη νέα ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα του 2018 παραμένουν τα ίδια όπως και πέρυσι, όσοι έχουν αυτοκίνητο άνω των 1929 κυβικών θα αποκλείονται!  Επιτέλους ποτέ θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία και ποτέ θα καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνάνε ότι το αυτοκίνητο το έχουμε για να μεταφέρουμε με ασφάλεια την οικογένεια μας και όχι επειδή μας περισσεύουν ή για να κάνουμε βόλτες; εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας! Ακόμη και δικοί σας Βουλευτές αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος αλλά δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει.
Επίσης καμιά λέξη για τη φορολογία βάσει των κριτηρίων διαβίωσης που αυξάνουν το φορολογητέο εισόδημα και θέτουν εκτός κριτηρίων χορήγησης επιδομάτων χιλιάδες οικογενειάρχες.
Τελειώνοντας ας θυμηθούμε τι είχε πει το ΣτΕ: «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας». Αυτά, πριν από αρκετό διάστημα όταν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας δεν ήταν τόσο έντονο όσο σήμερα. Αλήθεια, περισσότερο ευαισθητοποιημένοι ήταν οι τότε δικαστές;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: