24/6/19

ο λόγος περί των τεκμηρίων διαβίωσης που πρέπει άμεσα να καταργηθούν

πολύτεκνος οικογενειάρχης  έχει  συν.οικογ.εισόδημα    
ΣΥΝΟΛΟ: 36.200€
4 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ

ένα από τα παιδιά του εργάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι 2018 για 40 ΗΜΕΡΕΣ σε εποχιακή εργασία  και έλαβε μαζί με το δώρο Χριστουγέννων 1.200€

ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ  ΕΛΑΒΕ 1.200€ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ 3.000€

36.200€+3.000€=39.200€ ΣΥΝ.ΟΙΚΟΓ.ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤ.ΕΠΙΔΟΜΑ που θέλει συν.εισόδημα 30.000€ πέραν του ενός τέκνου δηλ. 30.000€ ΣΥΝ 3 ΤΕΚΝΑ Χ3.000€=9.000€ σύνολο 39.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ Κ.Λ.Π

 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ:

ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ 2.000€
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤ.ΕΠΙΔΟΜΑ  1.000€
ΣΥΝΟΛΟ:  3.000€

ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ......ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ!!


ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ  1.200€ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ , ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΦΟΡΜΗ  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ 3.000€!!

πραγματικά μιλάμε για  αναλγησία

23/6/19

μέτρα που χρήζουν άμεσης εφαρμογής για να αντιμετωπισθεί η Δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας

ακούμε ότι,

A.
θα θεσπισθεί άμεση ενίσχυση 2000 € για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας.Το κόστος αυτού του μέτρου θα έχει εισοδηματικά κριτήρια αλλά θα πιάνει τα υψηλά εισοδήματα.
άποψη μας είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρξουν εισοδηματικά όρια και να τα λάβουν όλοι. το κίνητρο πρέπει να είναι κίνητρο!

Β.

θα αυξηθεί ο αφορολόγητο  κατά 1.000 € για κάθε παιδί
άποψη μας είναι ότι το αφορολόγητο πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 2.000€ ως 3.000€ για να έχει και νόημα η αύξηση και να γίνει κατανοητή η διαφορά άγαμου-άτεκνου με τον ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ! και μάλιστα όχι μέχρι το 3ο τέκνο που ισχύει σήμερα σε πολλές περιπτώσεις (επίδομα θέρμανσης - 120 δόσεις κ.λ.π)

Γ.

Όλα τα βρεφικά είδη και  είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης θα πρέπει να υπαχθούν στον πιο  χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ


άποψη μας είναι ότι πρέπει να υπαχθεί τουλάχιστον στο 3% γιατί η πολύτεκνη οικογένεια χρησιμοποιεί τα παραπάνω προϊόντα κατά κόρο στο σπιτικό της.να φανεί η διαφορά στη τσέπη των πολυτέκνων οικογενειών.

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ
Δ.
μεγάλη ανακούφιση θα αισθανθεί η πολύτεκνη οικογένεια αν επανέλθει το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ. από τότε που καταργήθηκε και η πλειονότητα το έχασε, χιλιάδες οικογένειες έβαλαν γερά το χέρι στη τσέπη τους μεταβαίνοντας στις ιδιωτικές εταιρείες αφού το κοινωνικό τιμολόγιο επιβάλλει ....περιορισμούς.

Ε.
να επανέλθουν τα επιδόματα τέκνων στο καθεστώς που ίσχυε προ 1/1/2013  και όχι αυτό προ 1/1/2018  που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες να χάσουν τα επιδόματα τέκνων.

Ζ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΑ Ι.Χ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.929 κ.εκ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αρκετές εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους!

Η.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ ΛΟΓΩ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

Θ.
επαναφορά των ελεύθερων μεταγγραφών των πολυτέκνων κατά τη φοίτηση τους στα ΑΕΙ και επί πλέον (από αυτό που ισχύει σήμερα) θέσπιση ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΣ για τους πολύτεκνους.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ  ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ 15% ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ 20% ΠΟΥ η συγκυβέρνηση Σύριζα το περιόρισε.
επαναφορά του μέτρου-κίνητρου των διορισμών των πολυτέκνων στην εκπαίδευση που τόσα πολλά απέδωσε στην Ελλάδα σε νέες γεννήσεις. γέμισαν τα σχολεία και πρέπει οπωσδήποτε να επανέλθει  και να θεσπισθεί ποσοστό 20% επί των προσλήψεων στους πολύτεκνους στην εκπαίδευση.

μεγάλο ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των εκτρώσεων
μεγάλο ζήτημα υπάρχει και στο θέμα της επαναφοράς στη χώρα μας όλων των νέων που έφυγαν αφου η πολιτεία τους γύρισε τη πλάτη...


Από το 2009 ως σήμερα, καταργήθηκαν όλα τα ευεργετήματα που είχαν κατά καιρούς θεσπισθεί για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας και  τη συγκράτηση του δημογραφικού κατήφορου της χώρας.




Γκουντελάκης  Παναγιώτης