ενδιαφέροντα στοιχείαΠΡΟΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!

 Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010): «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…» 

12-5-2011,   ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ,  Δ.Τ της Ν.Δ(στη Διαφάνεια 8):  ...Επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κι όλας δικό μας Προϋπολογισμό. BINTEO(28 ~min)
----------
----------

16/01/2015    Τσίπρας προς πολύτεκνους: Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας δεσμεύτηκε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν σε βάρος των πολυτέκνων.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση στο πλαίσιο του προγράμματός του για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου.
Όπως είπε οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προώθησαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, σημειώνοντας πως με τις περικοπές παραβιάστηκε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος.
«Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: