ενδιαφέροντα στοιχείαΠΡΟΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!

 Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010): «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…» 

12-5-2011,   ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ,  Δ.Τ της Ν.Δ(στη Διαφάνεια 8):  ...Επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κι όλας δικό μας Προϋπολογισμό. BINTEO(28 ~min)
----------
----------
Κέλλας σε εκδήλωση του συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας: Η αριστεία αντίδοτο στην οπισθοδρόμηση
Κυρ, 12/02/2017

«Η πολύτεκνη μάνα, η πολύτεκνη οικογένεια, είναι οι αφανείς ήρωες της χώρας και της καθημερινότητας μας, καθώς ο αγώνας που δίνουν, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, αποκτά διαστάσεις που πράγματι αγγίζουν τα όρια του ηρωισμού».
Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε ειδική αναφορά στο “ζωτικής σημασίας”, όπως το χαρακτήρισε, θέμα της υπογεννητικότητας, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, διαβεβαιώνοντας, πως για το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί προτεραιότητα και χρήζει άμεσης και προνομιακής αντιμετώπισης.
«Μπορεί όλοι μας να έχουμε εγκλωβιστεί στις σκέψεις που προκαλεί το οικονομικό αδιέξοδο και η κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα που οφείλουμε όλοι, ως κοινωνία, να αντιμετωπίσουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά, και αναφέρομαι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Κι αυτό είναι μέσα στα σχέδια της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», επεσήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής.
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, επ’ ευκαιρία της βράβευσης μαθητών πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν την περασμένη χρονιά, τόνισε:
«Το παράδειγμά σας, είναι το παράδειγμα της αριστείας που έχει ανάγκη η χώρα. Είναι το παράδειγμα που οφείλουμε όλοι μας να ακολουθήσουμε, ο καθένας στον τομέα του, αν θέλουμε πραγματικά να τελειώνουμε μια και καλή με τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι αυτός της οργανωμένης προσπάθειας και της αριστείας, απέναντι στις αριστερές ιδεοληψίες και την οπισθοδρόμηση».
Ενώ κλείνοντας την ομιλία του, αναφορικά με την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της βουλής για τις ελεύθερες μετεγγραφές πολύτεκνων και τέκνων πολύτεκνων, δήλωσε:
«Στο πρόσφατο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, επεσήμανα στον Υπουργό Παιδείας την αναγκαιότητα, πολύτεκνοι και τέκνα πολύτεκνων να μπορούν να μετεγγράφονται ελεύθερα, είτε στις πόλεις που σπουδάζουν τα αδέρφια τους, είτε κοντά στο σπίτι τους. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση, συστήνοντας για το θέμα διακομματική επιτροπή. Ευελπιστώ να το πράξει άμεσα. Θα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς σας στη χώρα. Νομίζω ότι σας το οφείλουμε».
=============================

Μάξιμος Χαρακόπουλος σε εκδήλωση του συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας  12/02/2017

«Τα στοιχεία της δημογραφικής κάμψης, που πρόσφατα μας παρουσίασε ο κ. Νίκος Ράπτης των γνωστών εκπαιδευτηρίων, είναι άκρως ανησυχητικά. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα έχει συρρικνωθεί σε 7,5 εκατομμύρια». Τα παραπάνω τόνισε ο  αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρακόπουλος: «Για να διατηρηθεί ο πληθυσμός χρειάζονται 2,1 γεννήσεις και στην Ελλάδα έχουν περιοριστεί σε 1,4 -χωρίς να μπω στον πειρασμό να αναλογιστώ πόσοι εξ αυτών που γεννιούνται αποκτούν και ελληνική συνείδηση. Ήταν πραγματικό σοκ οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με νεοσύλλεκτους φαντάρους που ποζάρανε σχηματίζοντας το σύμβολο του αλβανικού μεγαλοιδεατισμού, τον αλβανικό αετό».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, ιδιαίτερα θεσμικά που δεν έχουν οικονομικό κόστος: «Πιστεύουμε ως παράταξη στην αξία της οικογένειας, η οποία αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο στην περίοδο της κρίσης, καθώς συνέβαλλε στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι λύση στο δημογραφικό πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη, τη γηραιά ήπειρο, είναι οι μεταναστευτικές ροές. Προφανώς ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Οφείλουμε, όμως, ως πολιτεία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ιδιαίτερα σε παρεμβάσεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος, όπως οι μετεγγραφές φοιτητών, παιδιών πολυτέκνων».

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν και εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια ευχόμενος να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους.
 λίγη πατριωτική συνείδηση να είχατε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου