8/9/19

Οικονομική ανάπτυξη χωρίς πληθυσμό, δε γίνεται



Του κ.Γκουντελάκη Παναγιώτη

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τη παρουσία της νέας κυβέρνησης στην εξουσία είναι ενθαρρυντικά γιατί όπως φαίνεται έχει τη διάθεση να υλοποιήσει πλήρως αυτά τα οποία έχει προεκλογικά εξαγγείλει. Μέχρι στιγμής γινόταν το αντίθετο. Με προεκλογικές σημαίες σε διάφορα θέματα ελάμβαναν την εξουσία και μετά….. κοροϊδία.
Ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση να δρομολογήσει:

Α. Κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν Ι.Χ 1.928 κ.ε (άρθρο 44 Ν.4111/2013).φόρος επιβαρυντικός για τις πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες αναγκάστηκαν (και μάλιστα οι περισσότεροι με δάνεια) να αγοράσουν Ι.Χ μεγάλου κυβισμού για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους. Το δίκαιο του αιτήματος των πολυτέκνων αναγνώρισαν πολλοί, ένας εκ των οποίων ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος σημείωσε ότι το 2014 υποβλήθηκαν 2.101 δηλώσεις που απέδωσαν έσοδα 1,76 εκατ.€. ο παραπάνω φόρος δεν ανατρέπει κανένα προϋπολογισμό και πρέπει να καταργηθεί.

Β. την επαναφορά του 20% στις προσλήψεις στο Δημόσιο για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους όπως ίσχυε προ της μειώσεως στο 15% που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ν. 4440/2016,  την τήρηση του ποσοστού σε όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και  στις προσλήψεις στην εκπαίδευση.

Γ. να δοθεί η δυνατότητα στους  Δήμους  και στις Περιφέρειες  να προβαίνουν σε μέτρα δημογραφικής πολιτικής από τα έσοδά τους (χρειάζεται αλλαγή του νόμου).

Δ. Επαναφορά του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) Ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες στο προ 2018 καθεστώς. Η προηγούμενη Κυβέρνηση το κατήργησε το 12ο μήνα του 2017  παραδεχόμενη ότι οι πολύτεκνοι που έκαναν χρήση του πολυτεκνικού τιμολογίου την παραπάνω ημερομηνία ήταν  μόλις 16.000 οικογένειες και το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) μόλις 1,35% εξ αιτίας των πολυτέκνων!

Ε. επαναφορά των μετεγγραφών πολυτέκνων γονέων και τέκνων που για πολλά χρόνια εφαρμογής δεν είχαν επιφέρει καμιά δυσκολία στη λειτουργία των σχολών.

Ζ. να επαναφέρει τα επιδόματα τέκνων στην 1-1-2013 εποχή όπου περισσότεροι συνάδελφοι πολύτεκνοι ελάμβαναν τα επιδόματα σαν αναγνώριση της προσφοράς τους προ τη πατρίδα αλλά και τη κατάργηση των ανάλγητων τεκμηρίων διαβίωσης που είχαν σαν αποτέλεσμα χιλιάδες πολύτεκνοι να μη δικαιούνται επιδόματα τέκνων.

Επενδύσεις στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή και στην αγροτική καλλιέργεια δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αν δεν επενδύσουμε και στον πληθυσμό. Και όταν αναφερόμαστε σε πληθυσμό δεν είναι λογικό να σκεφτόμαστε εισερχόμενα εργατικά χέρια μόνο. Κύριοι της κυβέρνησης, οικονομική ανάπτυξη χωρίς πληθυσμό δεν γίνεται και άμεσα προτού σβήσει δημογραφικά η χώρα προβείτε σε γενναία μέτρα επαναφοράς των θεσμικών μέτρων που χάθηκαν ελέω μνημονίων.ΤΟΛΜΗΣΤΕ.

2 σχόλια:

Παπανικολάου Κώστας - Μαθηματικός είπε...

Συμφωνώ απολύτως! Μια παρατήρηση-συμπλήρωση: μέχρι να αποφασίσουν να καταργήσουν το φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα έχουν περάσει τα 10 χρόνια από την κτήση του αυτοκινήτου, οπότε αυτόματα σταματά ο φόρος ....αλλά οι πολύτεκνοι θα έχουν ήδη πληρώσει το χαράτσι για 10 χρόνια(σε μένα προσωπικά έχει γίνει αυτό μιας και πήρα αυτοκίνητο 1998 κ.ε. αξίας 18.000 το 2009). Μάλλον πρέπει να αντικατασταθεί (ή να συμπληρωθεί) το αίτημα με έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας των πολυτέκνων που για αυτοκίνητα άνω των 1929κ.ε. είναι υπέρογκα (630-690 ευρώ ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου). Αν είχα πάρει ένα golf 1600 κ.ε. αξίας 25.000 ευρώ και έκανα τη φιγούρα μου δεν θα είχα πληρώσει τίποτα για φόρο πολυτελείας!!! Κάτι σχετικό είχε εξαγγείλει ο κ. Χαρακόπουλος Μάξιμος στη συζήτηση σε επιτροπή για το δημογραφικό. . .

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας κ.Γκουντελάκη που συνεχίζετε τον αγώνα για τη προώθηση των πολυτεκνικών μας θεμάτων και την ανάδειξη του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!