8/3/19

επίδομα τέκνων

στην ιστοσελίδα https://opeka.gr/

μπορείτε να μπαίνετε και να υποβάλλεται αίτηση για το νέο επίδομα τέκνων 2019 

Σχόλιο: για άλλη μια φορά εκατοντάδες συνάδελφοι θα τεθούν εκτός εισοδηματικών ορίων λόγω εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς επίσης και αυτών που έχουν στη κατοχή τους Ι.Χ πάνω απο 1.928 κ.εκ !!!
ΑΙΣΧΟΣ - ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ! 
κατά τα άλλα η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για το δημογραφικό που πρόσφατα παρέδωσε το πόρισμα της στη Βουλή απλά επισημαίνει το αρνητικό της υπόθεσης αλλά δεν εισηγείται πραγματικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τις οικογένειες και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν οικογένεια......στο ίδιο μήκος κύματος και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στη συζήτηση τους στη Βουλή 5/03/2019 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ απλά επισήμαναν το γεγονός ανακοινώνοντας μέτρα....κοροϊδία!  

για τα μέτρα όμως που περικόπτουν ακόμη και τα επιδόματα απο τις οικογένειες ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ι.Χ 1.928 κ.εκ
ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 0.1€ 

π.χ
Α. τέκνο πολύτεκνης οικογένειας εργάσθηκε περιστασιακά και για διάστημα 40 ημερών το περασμένο καλοκαίρι (για να ανακουφίσει την οικογένεια του αλλά και τον εαυτό του βγάζοντας το χαρτζιλίκι του και απέκτησε μαζί με το δώρο Χριστουγέννων 1.000€)αντι  να φορολογηθεί για το παραπάνω ποσό που εισέπραξε, έρχονται τα τεκμήρια διαβίωσης και θέτουν 3.000€ φορολογητέο εισόδημα και το οποίο προσμετράται στο συνολικό οικογ.εισόδημα με αποτέλεσμα να μη μπορεί η οικογένεια να λάβει τα επιδόματα τέκνων.
οικογένεια με  φορολ. οικ.εισόδημα 35.900€ και με 4 τέκνα για να λάβει το επίδομα τέκνων πρέπει να έχει 37.500€ εισόδημα.Συν τα 3.000€ που είπαμε παραπάνω πηγαίνει στα 38.900€ και ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ!
χάνει η οικογένεια επίδομα ετήσιο 2.016€ για τα 1.000€ που απέκτησε το τέκνο απο την περιστασιακή εργασία.

Β. στο τραπεζικό λογαριασμό των παιδιών που σπουδάζουν κατατίθενται χρήματα από τους γονείς για να πληρώνουν  τις μηνιαίες υποχρεώσεις που έχουν (ενοίκιο-νερό-φως-κοινόχρηστα κ.λ.π) αν τέλος του χρόνου εμφανισθεί τόκος έστω και 0.1€ έχουμε τεκμήρια διαβίωσης με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: