7/3/19

το δημογραφικό αλλάζει άρδην το εκπαιδευτικό σύστημα

Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
 
αναγνωρίζουν ότι:
Α. Το γεγονός ότι οι μαθητές στα σχολεία όσο πάνε και λιγοστεύουν.
     Στο - 5.9% η μείωση του συνολικού μαθητικού πληθυσμού μετά την έναρξη της κρίσης.  Οφείλεται στη μείωση των γεννήσεων και τη μετανάστευση. 
Β. Το ενδεχόμενο μείωσης  των σχολείων κατά 30,8% μέχρι το 2035.
Γ. Το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού του διδακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων.
Δ. Το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των τάξεων - τμημάτων όλων των βαθμίδων.  

η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι προφανές ότι θα επηρεάζει σταδιακά τον αριθμό των σχολικών μονάδων , των τάξεων - τμημάτων και το μέγεθος του διδακτικού προσωπικού.

και τι προτείνουν:
 
μείωση του μέγιστου προβλεπόμενου αριθμού μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης , αφού ο λόγος διδάσκοντα προς μαθητές θα λειτουργεί υπέρ των τελευταίων και θα βελτιώνονται κατ’ επέκταση οι συνθήκες  εκμάθησης.

Σχόλιο: Γκουντελάκη Παν.

η απέραντη υποκρισία! τώρα που βλέπουν ότι χάνονται οι οργανικές τους θέσεις  με αποτέλεσμα και οι διορισμοί στο κλάδο τους να είναι σημαντικά λιγότεροι, τώρα <<νοιάστηκαν>> για το δημογραφικό κατήφορο της χώρας.εμείς το φωνάζουμε χρόνια τώρα........που είναι αυτοί να υπερασπισθούν το διορισμό των πολυτέκνων στην εκπαίδευση που από το 2004 ως το 2009 γέμιζαν τις σχολικές αίθουσες με 4.500 νέες γεννήσεις!όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί <<βοήθησαν>> με τη συμπεριφορά τους να καταργηθεί το παραπάνω γενναίο μέτρο-κίνητρο της πολιτείας.

Συνάδελφοι, το έχετε καταλάβει  ότι  το σημαντικότερο μέτρο για την ανακοπή της μειώσεως του αριθμού των γεννήσεων  ειδικά την περίοδο 2004-2009, ήταν  ο διορισμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών σε αυτό; γιατί δεν εισηγείσθε  να επανέλθει το μέτρο και να  καθιερωθεί, για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων όπως ίσχυε για προσλήψεις όλων των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ. 3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) και όχι η αντικατάσταση του μέτρου με  μοριοδοτήσεις  που   δυστυχώς ψηφίσθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο! μέχρι και η πρόταξη των αναπληρωτών πολυτέκνων χάθηκε γιατί όλοι πρέπει να ίσιοι.... σύμφωνα και με τον ισχυρισμό στη Βουλή των αρμοδίων του υπεπθ που εισηγήθηκαν και ψήφισαν το νέο νομοσχέδιο προσλήψεων στην εκπ/ση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: