5/3/19

συζήτηση επι της εκθέσεως της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το δημογραφικό

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 

Λύση του δημογραφικού και με ενσωμάτωση των μεταναστών


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 

Βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται -Τσίπρας: Είναι φιλοδώρημα 

το σχέδιο της Ν.Δ για το δημογραφικό 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Προτείνει επίδομα 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια, για κάθε παιδί 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ 

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ  
Αντιπρόεδρος της διακομματικής κοινοβ. επιτροπής  για το δημογραφικό

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
Γραμματέας της διακομματικής κοινοβ.επιτροπής για το δημογραφικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 


συνάδελφοι, καλό θα είναι να διαβάσετε τις προτάσεις των πολιτικών αρχηγών και να διαμορφώσετε άποψη

Σχόλιο Γκουντελάκη Παναγιώτη

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 
συζήτηση στη Βουλή 5/3/2019 για το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το δημογραφικό.

κάποιοι συγχέουν την προνοιακή πολιτική που έχει στόχο την αποφυγή της φτώχειας με τα δημογραφική πολιτική-κίνητρα που σκοπό έχουν την αύξηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων και όχι την προστασία των απόρων.χρειάζονται γενναία μέτρα-κίνητρα που να στοχεύουν σε βάθος χρόνου και όχι πρόσκαιρα.
ακόμη δεν καταλάβαμε ότι το μέτρο του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών (ήταν αυτοί που με τα παιδιά τους γέμιζαν τις σχολ.αίθουσες) και το ποσοστό του 20% του διορισμού στο δημόσιο (που έγινε 15%) ήταν τα σημαντικότερα μέτρα και αυτά αύξησαν τις γεννήσεις το 2004-2009!τέτοια μέτρα χρειάζονται. θετικό μέτρο οι πολιτικές απασχόλησης και οι υποδομές φροντίδας παιδιών (κανένα παιδί εκτός λένε όλοι).μέτρα φορολογικά που τα παιδιά να μην λογίζονται ως τεκμήριο πλουτισμού,κατάργηση των άδικων τεκμηρίων διαβίωσης,κατάργηση μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ,κατάργηση φόρου πολυτελείας Ι.Χ,επίδομα ενοικίου,επίδομα θέρμανσης κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και όχι μέχρι το 3ο παιδί,επαναφορά των εισοδ.κριτηρίων για τα επιδόματα τέκνων όχι προ της 1.1.2018 αλλά προ της 1.1.2013! κατάργηση των εκτρώσεων.δεν μπορεί να λαμβάνεται μέριμνα για τα δικαιώματα άλλων οργανώσεων και ΟΧΙ για τα απροστάτευτα-αγέννητα παιδιά τα οποία άμα τη σύλληψη τους θεωρούνται κανονικά ανθρώπινα όντα. επίσης στη συνταγματική αναθεώρηση να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε μέτρα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών να μη καταργούνται αλλά αντίθετα να ενισχύονται λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας!κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή με γενναία μέτρα-κίνητρα.

και κάτι τελευταίο για το μεταναστευτικό όπου ο Πρωθυπουργός σε παραλήρημα  από το βήμα της Βουλής είπε: Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες. Μίλησε για καλλιέργεια  ρατσισμού, εθνικισμού, για  καθαρότητα της φυλής, για μίσος και διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνία. δεν κάθονται να δουν όλοι τους γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν στο τόπο τους (που είναι πλούσια σε κοιτάσματα κ.λ.π) και παίρνουν το δρόμο της φυγής! γιατί να επιτρέψουμε την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας  και να μη γίνουν πραγματικές προσπάθειες μέσω της πολυπόθητης ανάπτυξης να επιστρέψουν στη χώρα μας όλα αυτά τα παιδιά τα οποία αηδιασμένα από τη συμπεριφορά της μητριάς πολιτείας πήραν τα μάτια τους και έφυγαν στους τέσσερις ορίζοντες;και πόσο σίγουροι είστε ότι αυτοί θα επιστρέψουν πίσω; τα παιδιά τους όμως που θα φέρουν στη ζωή θα τα καρπωθούν οι χώρες που βρήκαν καταφύγιο για ανεύρεση εργασίας κάτι το οποίο στέρησε βάναυσα η μαμά πατρίδα! άντε λοιπόν να γίνει μια νέα αρχή για να μην επαληθευθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών που μιλούν για μείωση του Ελληνικού πληθυσμού κατά 2.5 εκ. το 2.050!

Δεν υπάρχουν σχόλια: