21/2/19

Οι μαυρογυαλούροι ανήκουν πλέον στο παρελθόν! δεν πρέπει να έχουν θέση ανάμεσα μας...


αποκατάσταση των πολυτέκνων είχατε υποσχεθεί κ.πρωθυπουργέ
του κ.Γκουντελάκη Παναγιώτη εκπαιδευτικού
Στις 17/1/2015 ο Αλέξης Τσίπρας  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ παραμονή των εκλογών, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας δεσμεύτηκε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν σε βάρος των πολυτέκνων. Μεταξύ άλλων είχε πει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου. Μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι τέτοιο, απεναντίας συνεχίσθηκε η ανάλγητη δυσβάστακτη φορολογία.

Τις ημέρες αυτές τα ΜΜΕ ενημερώνουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση των αιτήσεων λήψης επιδόματος παιδιού για το 2019. Ως γνωστό, από 1/1/2018 εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία για τα επιδόματα παιδιών όπου αρκετοί οικογενειάρχες (και μάλιστα πολύτεκνοι γονείς) για λίγα € παραπάνω και λόγω:
Α. της μείωσης των οικ.εισοδηματικών ορίων
Β. της ανάλγητης εφαρμογής των κριτηρίων διαβίωσης
Γ. του επίσης άδικου φόρου πολυτελούς διαβίωσης I.X στερούνται επιδομάτων.

Τότε η κυβέρνηση αναγνώρισε το λάθος (έτσι φάνηκε τουλάχιστον) και δια στόματος της κ.Φωτίου από το βήμα της Βουλής στις 15/1/2018 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ είχε πει: από τις 100.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες οι μισές θα δουν αυξήσεις. από τις υπόλοιπες οικογένειες που είναι στις δυο υψηλότερες κατηγορίες οι μισές από αυτές θα δουν ελάχιστες μειώσεις. γνωρίζουμε καλά ότι όταν ένα σύστημα επανασχεδιάζεται δημιουργούνται προβλήματα όπως αυτά που δημιουργούνται σε ένα τμήμα τρίτεκνων και πολύτεκνων. επανέλαβε τη δέσμευση πως <<κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις εντός του 2018>>.Μήπως είδατε τίποτα; Και όλα αυτά σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και τίθεται θέμα μελλοντικής συρρίκνωσης του. Αλλά και ο κ.Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής στις 12/1/2018 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ υπερασπίσθηκε απόλυτα την αναδιαμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων. απάντησε στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας ότι μειώνει τα επιδόματα στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους: «Όταν εσείς αποφασίσατε να κάνετε παρέμβαση για τα επιδόματα και δεν κάνατε τίποτα για το πρώτο και δεύτερο παιδί και τα δώσετε όλα στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους(!!!) τι ήταν αυτό; Δεν ήταν αυτό πελατειακή στρατηγική; Είναι σημαντικό αυτό που αποφασίσαμε να έχουμε μία πολιτική για το παιδί. Είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον του τόπου να έχουμε μία πολιτική για το παιδί που όμως δεν θα εξαντλείται στα επιδόματα»! Μήπως είδατε τίποτα; Περιμένουμε να δούμε πόσο απέδωσαν τα μέτρα αυτά (το πάρσιμο από τους πολύτεκνους-τρίτεκνους) των επιδομάτων παιδιών και το δόσιμο στις οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά. Γιατί μέχρι 11/12/2018 σύμφωνα με το ypes το ισοζύγιο των θανάτων-γεννήσεων στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι αρνητικό….-32.000. Φθάνουν πια τα ψέματα και οι θριαμβολογίες και περάστε στην αποκατάσταση των όσων είχατε υποσχεθεί. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: