1/3/17

πολύτεκνες οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα εκτός ΚΕΑ!

Εξοχότατε κ.Πρωθυπουργέ,

είναι γνωστό ότι  με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 1, 2 και 5 του Συντάγματος ορίζονται:

1. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους

2. Πολύτεκνες οικογένειες έχουν  δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος

5. Ο Σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Βέβαια τα παραπάνω στην εποχή των μνημονίων που ζούμε έχουν ξεχασθεί  με συνέπεια τα αρνητικά σε όλους αποτελέσματα της μείωσης των γεννήσεων, του έντονου Δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε  υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για το έτος 2017. Βάσει της απόφασης  οι πολύτεκνες οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα , απορρίπτονται από το πρόγραμμα του ΚΕΑ, λόγω εισοδήματος. Διότι στο συνολικό δηλούμενο εισόδημα , το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, προσμετρά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων & το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων & Πολύτεκνων Οικογενειών, ως εισόδημα.

Έχοντας  υπόψη  όμως  τις διατάξεις  της παραγράφου 7 του άρθρου ΙΑ2 ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΕΚΝΩΝ, παρατηρούμε  ότι: «Το επίδομα δεν προσμετράτε στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου»  και τις διατάξεις ν. 4254/2014 που ορίζεται ότι το από 1/1/2013 ¨ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ¨, δεν προσμετράτε στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από  το φόρο εισοδήματος. Για το ΚΕΑ δεν έχει υπάρξει ακόμη η ειδική αυτή πρόβλεψη.

Επειδή στη πλειονότητα τους  οι πολύτεκνες οικογένειες αισθάνθηκαν για τα καλά τη φτώχεια και την εξαθλίωση επί των ημερών των μνημονίων, πρέπει  να επέμβετε, να τροποποιήσετε την απόφαση   ΦΕΚ Β 128/24-1-2017 και την εξαίρεση του Ενιαίου Επιδόματος Τέκνων & του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων & Πολυτέκνων, από τα εισοδηματικά κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως ορίζουν οι παραπάνω νόμοι.

ευχαριστώ πολύ

Γκουντελάκης Παν.

Μέλος Δ.Σ συλλ.πολυτ.Λάρισας & Περιχώρων


Κοιν.

1. Αναπληρώτρια Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου

2.  τοπικοί Βουλευτές Ν.Λάρισας 
3.  ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: