10/2/17

Παραίτηση από τη θέση του Γεν Γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων....



Αγαπητοί συνάδελφοι,
δεν είχα καμιά  επιθυμία να δημοσιοποιήσω την παραίτηση μου,σεβόμενος όλους αυτούς τους συναδέλφους πολύτεκνους που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με στήριξαν στις αποφάσεις που έλαβα κατά καιρούς. Όμως η παραίτηση μου (όπως και του μέχρι πρότινος Αντ/δρου) και αλλαγή στο Δ.Σ  δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα απο τη διοίκηση του συλλόγου.Πολλοί ήταν οι συνάδελφοι που θέλησαν να μάθουν το λόγο της παραίτησης μου.



Παρακάτω η επιστολή παραίτησης
 
Η οικονομική κρίση που επικρατεί αρκετό καιρό τώρα στη χώρα μας, έφερε σε πολύ δυσχερή κατάσταση την Ελληνική οικογένεια και προ πάντων τις Πολύτεκνες Οικογένειες μας.  Ψηφίσθηκαν  νόμοι οι οποίοι εξίσωσαν τους αγάμους με τους πολύτεκνους, χάθηκαν ή περιορίσθηκαν δημογραφικά κίνητρα από τις συγκυβερνήσεις μας, που είχαν αποκτηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες… τότε που δεν ήταν και τόσο έντονο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Σε όλο αυτό το διάστημα από το πόστο του Γραμματέα του συλλόγου το οποίο μου ανατέθηκε, προσπάθησα και έδωσα τον καλύτερο μου  εαυτό νυχθημερόν (πάντα σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του συλλόγου) για την προώθηση των αιτημάτων (κάτι τέτοιο αποβλέπει και το καταστατικό του συλλόγου μας)  των πολυτέκνων σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια  σε όλους τους τοπικούς φορείς – βουλευτές, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης. Η ενημέρωση της ιστοσελίδας γινόταν επαρκέστατα. Τα αποτελέσματα βέβαια δεν ήταν τα αναμενόμενα γιατί οι έχοντες την εξουσία (όχι μόνο οι τωρινοί αλλά και οι προηγούμενοι) δεν συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο των αιτημάτων μας και δεν αναγνώρισαν το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας που ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, που είναι κατά τη γνώμη, αλλά και άλλων συναδέλφων, πρόβλημα μεγαλύτερο και από αυτό του οικονομικού προβλήματος, καθώς καίει τις ρίζες του Ελληνισμού! Οι κυβερνώντες  μας  δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ανάπτυξη χωρίς νιάτα – νεολαία  στη χώρα, είναι αδύνατον να υπάρξει…

Συνάδελφοι, με μεγάλη θλίψη υποβάλω την  παραίτηση μου από τη θέση του Γραμματέα του Συλλόγου μας, καθώς δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος σε αυτά που συμβαίνουν στο σύλλογο μου και κυρίως με το γεγονός της απραξίας μελών του Δ.Σ (εκ Τυρνάβου)
·               Δεν προσέρχονται καθόλου (ούτε τηλεφωνική επικοινωνία) στα γραφεία του συλλόγου μας,  παρά μόνο κατά τη διάρκεια των Δ.Σ, δηλαδή κάθε δύο και πλέον μήνες!..
·               Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι να υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης επί σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το σύλλογο αλλά και των αρνητικών μέτρων που λαμβάνονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες, εναντίον των οικογενειών μας.
·               Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει άμεση αντίδραση προς τους τοπικούς φορείς και βουλευτές για τις αποφάσεις των…  (αλλά στις εκδηλώσεις πρώτοι να τους σφίξουμε το χέρι!)
·               Ο χρόνος προσέλευσης στα Δ.Σ  δεν είναι μέσα στα οριζόμενα χρονικά όρια από την πρόσκληση – προσέρχονται καθυστερημένα..
·               Δεν διεκδικώ το αλάθητο, προφανώς όποιος εργάζεται λογικό είναι να κάνει και λάθη… και όχι κάποιοι να  κάθονται στη γωνία και να καραδοκούν  να πυροβολήσουν!..
·               Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας (όπως λέει και ο σοφός λαός) κάποιος/οι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα μεταξύ της Λάρισας και του Τυρνάβου. Ακούγονται πολλά. Κάποιος/οι φαίνεται έχουν μεγάλες προσωπικές φιλοδοξίες έχοντας σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα των πολυτέκνων. Κάποιοι φαίνεται δεν κατάλαβαν που βρίσκονται και τι χώρο εκπροσωπούν…..

 με καλή προαίρεση και διάθεση μπορούσαμε να έχουμε καλή συνεργασία. 
Δεν την είχαμε.
Ως εκ τούτου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων και παραμένω απλό μέλος του Δ.Σ.
Εύχομαι το Δ.Σ  να ξυπνήσει από τον λήθαργο  και  να λειτουργήσει επιτέλους αποτελεσματικά!
29/11/2016
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γκουντελάκης Παναγιώτης

Υ.Σ:   Δεν σας κρύβω, ότι η οριστική μου απόφαση για παραίτηση πάρθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 25/11, που ψηφιζόταν το σ/ν της κινητικότητας στη βουλή, που  παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου στον Πρόεδρο ,  δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον τοπικό μας βουλευτή και υπουργό που δηλώνει ότι είναι στο πλευρό μας.... να απαιτήσουμε να  καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο, το 25,  καθώς μειώθηκε το ποσοστό προσλήψεων πολυτέκνων στο δημόσιο... κατά 25%!!!  

2 σχόλια:

ΝΟΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είπε...

προσωπικά νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη η συμβολή του κ.Π.Γκουντελάκη στα πολυτεκνικά δρώμενα.μακάρι όλοι ή η πλειονότητα αυτών που συμμετέχουν στα Δ.Σ των συλλόγων ανά την Ελλάδα να είχαν ανάλογο ενδιαφέρον...με το διαρκή αγώνα του και τη σωστή ενημέρωση έκανε το καθήκον του όπως και έπρεπε απο το πόστο που κατείχε.νομίζω ότι με τη παραίτηση του προσπάθησε να στείλει μήνυμα προς κάποιους μέσα στο Δ.Σ του συλλόγου οι οποίοι καθαρά νοιάζονταν για ίδιο όφελος αδιαφορώντας για όλα εκτός απο τις <> με τους πολιτικούς και όχι μόνο!!

Χ.Ε

Unknown είπε...

τι εννοείτε κ.ΝΟΙΑΖΟΜΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με τη λέξη .....απο τις <> με τους πολιτικούς και όχι μόνο!!
μήπως εννοείτε γλύκες;κάτι ξέρω και εγώ........