13/2/17

Ομιλία Π.Γκουντελάκη στη Γ.Σ της ΑΣΠΕ 28/01/2017



 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στο χώρο αυτό για τη τακτική γεν.συνέλευση της ΑΣΠΕ καθώς και να συζητήσουμε δυο σημαντικά θέματα βάσει και της εγκυκλίου αυτής που απέστειλε  προς τους συλλόγους.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα ( συλλογή υπογραφών από πολυτέκνους και μη για την προστασία του θεσμού του γάμου και της οικογένειας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» έχω να επισημάνω τα εξής:
Στην αρχή όταν διάβασα την εγκύκλιο το θεώρησα μεγάλο εγχείρημα από την άποψη το πώς θα συγκεντρωθούν οι υπογραφές. Εκείνο το οποίο με φόβισε περισσότερο ήταν η αδιαφορία την οποία επιδεικνύουν  σήμερα οι περισσότεροι των συνανθρώπων μας σε πολλά θέματα. Αποφασίσαμε να:
  1. Συνέντευξη - ενημέρωση για το θέμα στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  2. Αποστολή της αντίστοιχης ιστοσελίδας σε  εμαιλ των μελών (το πόσοι ανταποκρίθηκαν δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε) , η ενόχληση έγινε αρκετές φορές
  3. Φωτοτυπία του εγγράφου συλλογής υπογραφών και όποιος προσέρχεται στο σύλλογο για οτιδήποτε χρειάζεται να υπογράφει (αν φυσικά το επιθυμεί).
Αυτές ήταν οι ενέργειες που έγιναν από το σύλλογο της Λάρισας για το σοβαρό αυτό θέμα το οποίο όλοι ευχόμαστε να ευοδωθεί με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα. Κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί στην εγκύκλιο της ΑΣΠΕ υπάρχει η έκφραση…   όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας και χαρακτηριζόμαστε από  τη συμπεριφορά μας!!!

 Στο δεύτερο θέμα που έχει σχέση με τη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, έχω να επισημάνω τα εξής:
Γυρνώντας μερικά χρόνια πίσω, η απογοήτευση ήταν έκδηλη σε όλους μας όταν η προηγούμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση  επέβαλε εισοδηματικά όρια, οι πολύτεκνοι να προσέρχονται στο σύλλογο να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, οι σύλλογοι  εξυπηρετώντας τους συναδέλφους να  περνούν  τα δικαιολογητικά σε βάση δεδομένων του Υπ.Αγρ.Ανάπτυξης και τελικά από τις περίπου 1.800 οικογένειες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να καταστούν δικαιούχοι  ΜΟΝΟ 600! Οι καθημερινές προστριβές με τους συναδέλφους ήταν συχνές γιατί θεωρούσαν εμάς υπεύθυνους του προγράμματος των διανομών – τι κάνετε και δεν διαμαρτύρεστε κ.λ.π γι αυτό και εμείς όταν τον Ιούνιο του 2015 (ΦΕΚ 1701β/14-8-2015) ήρθε η πρώτη εγκύκλιος του Υπουργείου  για συμπράξεις με τους Δήμους και τα πολύ πενιχρά εισοδηματικά  όρια που έβαζε αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε διότι αποκλειόταν πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων πολυτέκνων. ΟΙ ΟΛΟΙ ή ΚΑΝΕΝΑΣ. Θυμηθείτε και τη γραφειοκρατία  και όποιος συνάδελφος εκδήλωνε ενδιαφέρον τον στέλναμε κατ’ευθείαν στις δομές του Δήμου.
Πέρυσι το καλοκαίρι με τη νέα εγκύκλιο (ΦΕΚ Β¨2413/04.08.2016)  τα εισοδηματικά όρια ανέβηκαν ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών αλλά αποκλείονταν παντελώς αυτοί που δεν είχαν προστατευόμενα τέκνα. Δεν φθάνει που τους έκοψαν την ισόβια σύνταξη, τους πήραν και τα  τρόφιμα με αποτέλεσμα η απογοήτευση να είναι έκδηλη στο πρόσωπο τους (τη στιγμή που διατηρούν τη πολυτεκνική ιδιότητα). Συν ότι ο σύλλογος είχε χάσιμο από τη μη θεώρηση βιβλιαρίων – γιατί σου λέει ο άλλος να πληρώσω για τη θεώρηση αλλά να δικαιούμαι και κάτι…

Συνάδελφοι,
Θα ήθελα να μείνω στην αδιαφορία των ΔΣ των συλλόγων για τα τεκταινόμενα εις  βάρος των πολυτέκνων...
Ενώ έχουμε καθημερινή ενημέρωση από το διαδίκτυο, που αξιοποιεί άριστα η ΑΣΠΕ και αρκετοί σύλλογοι για αυτά που συμβαίνουν σε βάρος μας και θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε συνεχώς μέσω εφημερίδων, blogs, τηλεόρασης  κλπ ελάχιστοι το κάνουμε... μόνο για τα τρόφιμα ενδιαφερόμαστε και τίποτα για τα θεσμικά που συνεχώς χάνουμε!   Βλέπε πρόσφατα ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Διαβάζοντας την εγκύκλιο της ΑΣΠΕ θα περίμενα να υπάρχει σαν θέμα:
τρόποι αντίδρασης στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν θεσπισθεί από τις μνημονιακές συγκυβερνήσεις,
συνάδελφοι δεν μας υπολογίζουν καθόλου ενώ θα έπρεπε , δεν νοιάζονται για την επίλυση του Δημογραφικού, για τη μετανάστευση των νέων, για τις εκτρώσεις που καίνε τα σπλάχνα του Ελληνισμού, τώρα πάνε να δηλητηριάσουν τις ήδη ταλαιπωρημένες ψυχές των παιδιών μας με την υποχρεωτικότητα της θεματικής εβδομάδος (έμφυλες ταυτότητες κ.λ.π) . Είναι καιρός τώρα που φώναζα ότι πρέπει να γίνει κάτι με μπροστάρη την ΑΣΠΕ (ας πούμε μια εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου θα κληθούν ΟΛΟΙ από τον Πρ.της Δημοκρατίας, Αρχ.κομμάτων, ΜΜΕ, Πνευματική και Εκκλησιαστική εξουσία και από εκεί όχι  χαϊδεύοντας   να τους στείλουμε αυστηρό μήνυμα , να βροντοφωνάξουμε ότι η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ  ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.
Και κάτι τελευταίο αναφερόμενος σε κάποιο εμαιλ που είχε αποστείλει ο κ.Μαργαρίτης (εκ των Αντιπροέδρων της ΑΣΠΕ) σε όλους τους συλλόγους πριν από καιρό και είχε θέμα δημιουργία πολιτικής παράταξης από τους πολυτεκνους. σας απάντησα ότι είμαι συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας ,αλλά θα ήθελα να μάθω πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σας, έστω και απαντώντας αρνητικά! Γιατί; διότι βλέπω ότι εξακολουθεί να μας διακρίνει μια τάση επιστροφής στα παλιά ενώ πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να συμπορευτούμε με το καλό και όχι με το αμαρτωλό το οποίο έφερε τη χώρα στη κατάσταση αυτή.
Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλό αγώνα. Στη πατρίδα μας, στα παιδιά μας οφείλουμε πολλά.





1 σχόλιο:

Unknown είπε...

όντως πολύ σωστά τίθεται το θέμα.τα Δ.Σ της πλειονότητας των συλλόγων ανά την Ελλάδα αδιαφορούν για τα θέματα των πολυτέκνων αλλά στα κομματικά παιχνίδια με τους σωτήρες που θέλουν να μας ξανασώσουν ......πρώτοι.